Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

3 Tips van Vallei Campers voor een geweldige eerste ervaring

Als je voor het eerst met een camper van Vallei Campers reist, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Bij alles is er sprake van beginnersfouten, zo ook bij de eerste keer kamperen met een camper. Welke beginnersfouten moet je zien te voorkomen? Als je de volgende 3 beginnersfouten weet te vermijden, kan er eigenlijk nog maar weinig misgaan op je eerste reis met een camper.

1. Onvoorbereid de weg op

Het is bijna tijd om te gaan, de camper is klaar om te gaan. Weet je dat heel zeker? Je moet vooral de tijd nemen om de belangrijkste punten te controleren. Bijvoorbeeld na de winterstop: Hebben de banden nog genoeg luchtdruk? Zijn ze misschien al tien jaar oud? Koop dan snel nieuwe. Hoe zit het met de watertank? Heeft deze een grondige schoonmaakbeurt nodig? En de ingebouwde accu zal zijn prestaties aanzienlijk verbeteren als je hem voor de grote tocht via het lichtnet oplaadt. Het is ook de moeite waard om het vulniveau van de gasflessen te controleren – vooral wanneer het buiten koel is en ke de verwarming wilt gebruiken.

2. Rondlopen in de camper tijdens het rijden

Wie denkt dat er tijdens het rijden veel bewegingsvrijheid in de camper is, heeft het mis. Niet alleen de bestuurder en de passagier moeten hun veiligheidsgordel dragen, maar ook alle andere passagiers. Ongeacht of dat een kind of een hond is. Ook moet het aantal passagiers overeenstemmen met het aantal zitplaatsen met veiligheidsgordels. Zoals in elke auto hebben kinderen in een camper een aan hun leeftijd aangepast zitje nodig dat correct moet worden vastgemaakt. Indien mogelijk, verwijder de tafel uit de zithoek. Liggen in het bed is ook taboe tijdens het rijden. Honden en katten kunnen veilig meereizen in de camper dankzij verschillende veiligheidssystemen voor viervoeters.

3. Wegrijden met een volle vers water tank

Alleen absolute nieuwkomers op de camper markt vullen de drinkwater tank zo vol mogelijk bij het begin van de vakantie. Professionals daarentegen vullen de tank slechts tot de helft of een derde. De tanks hebben gewoonlijk een vulinhoud van ca. 95 tot 170 liter. Met 30 tot 55 liter blijft er dus genoeg water over om onderweg de handen te wassen en naar het toilet te gaan. De reden voor deze zuinigheid ligt voor de hand of op de weegschaal. Elke liter betekent extra lading, die de camper dan moet voortbewegen. Bij de meeste benzinestations en op alle campings kun je zonder problemen tanken. 

Een luxe camper in Veenendaal van Vallei Campers is ideaal voor uw vakantie.