Dutch Labs
Image default
Gezondheid

Aftellen van de zwangerscap

Zwanger worden Zwanger worden is voor de meeste mensen erg spannend maar tegelijkertijd ook een beetje eng. Logisch natuurlijk, want een baby vraagt om verzorging, aandacht en verantwoordelijkheid. 
Dat nemen we uiteraard allemaal maar voor lief, want zwanger zijn en moeder (of vader) worden is gewoon erg leuk.

In het begin…
Wanneer je samen besluit om voor een kindje te gaan, begin je ineens aan verschillende zaken te denken. Wanneer kan ik het beste stoppen met de pil, wanneer vindt mijn ovulatie plaats, welke zwangerschapstest is het meest betrouwbaar? En zo kunnen we nog even doorgaan. 1001 vragen komen naar voren en zwangerinfo wordt ineens je beste vriend.

Er is niks mis mee om jezelf enigszins voor te bereiden, in hoeverre dit mogelijk is. Elk lichaam en zwangerschap is anders, maar het is menselijk om te raadplegen naar andermans ervaring. Een tip is om zo min mogelijk (negatieve) bevallingsverhalen te lezen. Iedereen ervaart een zwangerschap anders, en jezelf gek maken is nergens voor nodig. Maak het leuk voor jezelf en je partner door de fabeltjes over het geslacht eens na te gaan. Het zijn inderdaad fabeltjes, neem het met een korrel zout. Maar voor de fun doen we alles!

Het tellen gaat in…
Begin je plotseling last te krijgen van misselijkheid, gevoelige borsten of pijn aan je onderrug? Dan zijn een paar bekende symptomen van zwangerschap. Voor de zekerheid is het verstandig om een zwangerschapstest te doen. Als deze positief is kun je een afspraak maken voor een echo.

Ondanks eventuele kwaaltjes en onzekerheden, dien je vooral te genieten van je zwangerschap. Het is magisch hoe je lichaam plaatst maakt voor een mini mensje, en je buik langzaamaan veranderd in een prachtige bump. Je zult tijdens de zwangerschap en na de bevalling versteld staan over hoeveel energie je beschikt. Vrouwen slap? Dacht het niet!

http://www.zwangerinfo.com/zwangerschapskalender/9-weken-zwanger/