Dutch Labs
Image default
Hobby en vrije tijd

Alle soorten luchtbuksen, voor ieders budget

Wanneer je op zoek bent naar een mooie en goed werkende luchtbuks en online gaat zoeken, verdwaal je al gauw in het enorme aanbod aan luchtbuksen dat er tegenwoordig is. Dat kan het lastig maken om een geschikte luchtbuks te vinden die bij je past. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste soorten luchtbuksen die te koop zijn bij Buitenmenswebshop. Het gaat om luchtbuksen in allerlei soorten, maten en uitvoeringen, die binnen diverse budgetcategorieën vallen. Binnen deze soorten vind je voor jezelf altijd wel een buks die past bij jouw budget.

Knikloopbuksen

De bekendste soort buksen vandaag de dag zijn knikloopbuksen. Dit type buksen heeft een loop die je openklapt om de kogels bij te vullen. Een bekende knikloopbuks is de Weihrauch HW 85, die te koop is voor zo’n 375 euro. Deze klassieke, fijn vormgegeven buks heeft verstelbare trekker, een fijne vizierring en ligt comfortabel in de hand bij het schieten. Zoek je een supergoedkope buks die licht en goed hanteerbaar is, dan kun je ook gaan voor een kwalitatief goede Gamo Delta Special Edition. Dit merk en type knikloopbuks is momenteel verkrijgbaar voor een bedrag onder de 100 euro.

Gasveerbuksen

Naast knikloopbuksen, die werken met een veersysteem, kun je ook gaan voor een zogenoemde gasveerbuks. Deze buksen maken gebruik van een speciale gasveer om kogels te kunnen afschieten. Een van de populairste typen gasveerbuksen van dit moment is de fraai vormgegeven Crosman Summit Ranger NP2. De schotkracht van deze buks, die met een prijs onder de 175 euro erg voordelig is, ligt 15 procent hoger dan die van een gemiddelde gasveerbuks.

Persluchtbuksen

Een derde type buks is de persluchtbuks. Dit is een pneumatische buks die werkt met een luchtreservoir. Via lucht wordt er druk opgebouwd, die zorgt voor de kracht die nodig is om kogels te kunnen afschieten. Hoe hoger de opgebouwde druk is, hoe harder de kogel zich verplaatst. Een van de beste persluchtbuksen van dit moment is de Gamo Coyote black PCP pompbuks. Met 40 Joule heeft deze buks een behoorlijke schietkracht, terwijl de synthetische kolf een comfortabel gewicht heeft en lekker in de hand ligt. De Gamo Coyote is ook voorzien van een secuur vizier en kost ongeveer 600 euro.

CO2-buksen

CO2-buksen zijn buksen die werken met een CO2-patroon. Het grote voordeel van dit type buksen is dat ze voorzien kunnen worden van een magazijn en geen zware veer of pomp nodig hebben. Een populaire CO2-buks is de Crosman 1077, omdat deze buks semiautomatisch kan vuren.

Pompbuksen

Ten slotte zijn er nog zogenoemde pompbuksen. Dit zijn pneumatische luchtbuksen, die een interne pomp hebben die een luchtreservoir in de buks op pomt. Hierdoor ontstaat er een hoge druk, die ervoor zorgt dat de kogel wegvliegt. Pompbuksen zijn in allerlei soorten, maten en merken verkrijgbaar. Je vind dus altijd wel een pombuks, zoals een Benjamin pompbuks, die bij jouw wensen past. Succes met het vinden van een geschikte buks in jouw prijsklasse en geniet van het schietplezier!

 

Gerelateerde artikelen

Vrijgezellenfeest idee├źn voor een onvergetelijke dag

Maak kennis met de vele mogelijkheden voor een vrijgezellenfeest in Utrecht

Je kent het wel..