Dutch Labs
Image default
Marketing

Backlinks in de marketingmix

EenBacklinks checker is iemand die de taak op zich neemt om, al dan niet binnen de context van beroep of bedrijf, te controleren of backlinks op een correcte manier geplaatst zijn en of deze backlinks verbonden zijn aan de juiste website. Wij horen u nu denken: “wat zijn backlinks?”. Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. Backlinks zijn linkjes die op de ene website geplaatst kunnen worden, die linken naar de andere website. Met andere woorden: het zijn eigenlijk allemaal kleine doorverwijzingen naar andere websites. En je voelt hem al aankomen, deze backlinks kunnen op talloze manieren gebruikt worden in een online marketing strategie.

Hoe kunnen backlinks voor jou werken?

Een backlinks genereren strategie kan daarom dan ook een essentieel onderdeel uitmaken van een marketingplan voor jouw bedrijf. Het inzetten van backlinks kan er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf vaker online bezocht wordt! Zoals gezegd zijn backlinks dus hyperlinks die je doorverwijzen naar een andere website. Het kan dus zijn dat je iets aan het lezen bent op website A, en dat je in die desbetreffende tekst een linkje tegenkomt. Dat linkje kan op allerlei manieren verwerkt zijn, maar als het om een linkbuilding tekst gaat dan is dat linkje meestal verwerkt in een woord dat in de tekst staat die je aan het lezen bent. Dat woordje wordt dan meestal blauw en kan ook onderstreept zijn.

 

Doorverwijzingen

Als je op dat link woordje klikt, dan kom je uit op website B. Linkbuilding kan dus een super efficiënte manier zijn om potentiële klanten aan te trekken. Immers, klanten binnenloodsen op je website via advertenties is een goede manier om je marketingstrategie vorm te geven, maar je kunt dit dus aanvullen met linkbuilding. Er zijn dagelijks heel veel mensen die min of meer doelloos rondzwerven op het net. Je kunt de aandacht van deze mensen dus eenvoudig binnen hengelen door gebruik te maken van externe verwijzingen op andere websites. Maar ook mensen die doelgericht ergens naar op zoek zijn, kun je op deze manier makkelijker bereiken.

Een mooie aanvulling op je marketingstrategie

Een marketingstrategie kan je op allerlei manieren vormgeven. Zowel on- als offline. Standaard strategieën zoals een advertentie in de krant of een winactie zijn alom bekend. Maar marketing omvat meer dan alleen reclame maken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om ook op een meer subtiele manier nieuwe klanten binnen te harken. Het gebruik maken van linkbuilding teksten is zogezegd een voorbeeld van de opties die bedrijven op de dag van vandaag hebben.

 

Meer bezoekers, meer inkomsten

Als er meer naar jouw website gelinkt wordt, betekent niet alleen dat dat je eerder vindbaar bent op het net, maar ook dat je potentieel meer mensen aantrekt op jouw website. Een betere vindbaarheid en een hogere interactie betekent automatisch meer bekendheid en meer bekendheid betekent de realisatie van meer afzet. Dat betekent weer dat je bedrijf zal groeien, en dat betekent weer dat je meer klanten zal aantrekken. Op dat moment beland je in een positieve cirkel waardoor je zal blijven groeien.