Dutch Labs
Image default
Architectuur

Behoed je huwelijk voor een echtscheiding – Een belangrijke tip die je moet proberen.

Als je er meer en meer aan denkt om te scheiden, waarom zou je dan niet eerst proberen om een huwelijksbemiddelaar in te schakelen? Veel koppels hebben met succes een huwelijksbemiddelaar ingeschakeld en zo hun huwelijk of hun relatie gered. Je moet natuurlijk kunnen beslissen welke er nu voor jullie de beste is om bij te rade te gaan. Zo zal je ontdekken dat er drie types van huwelijksbemiddelaars zijn. Je moet nu nog uitmaken welk type het meest tegemoet komt aan jouw noden.

De eerste soort is de bemiddelaar van het Psy.D- niveau of de PhD. Deze mensen hebben op z’n minst een vijfjarige studie erop zitten en hebben een proefschrift afgelegd. Ze hebben er ook op z’n minst 3000 uren van begeleide therapie op zitten. Om zich een klinische psycholoog te mogen noemen, moet men echter een doctoraatsdiploma hebben.

Een ander type is de M.S.W. of Master in Maatschappelijk Werk. De maatschappelijke werkers worden opgeleid om mensen op maatschappelijk vlak bij te staan in specifieke situaties. Ze kunnen individueel hun cliënten benaderen, maar ze kunnen ook in instellingen werken. Daarnaast is er dan ook de huwelijks- en familietherapeut, die men kent als M.S. of als M.A. en die de cliënt persoonlijk benadert of in kleine groepjes werkt. Zij moeten slechts een tweejarig diploma hebben en op z’n minst 1500 uren van begeleide therapie erop zitten hebben.

Wat de kosten betreft, valt de MSW of de huwelijks- en familietherapeut goedkoper uit. De klinische psycholoog is de duurste om mee te werken. Welke keuze je ook maakt, vraag hen steeds naar hun handelingsbeleid en zo zal je weten hoe ze werken en meteen ook je keuzemogelijkheid kennen.

Het consulteren van een huwelijksbemiddelaar zou je moeten helpen om je relatie terug op de rails te zetten en om je te behoeden tegen het drama van een echtscheiding. Als je vindt dat je niet gelukkig bent met jouw consulent, zoek dan een andere.

Heb je een dip in jouw relatie en wellicht in therapie ? het is een van de beste om relaties te helpen redden vooraleer een definitieve breuk eraan komt.Bekijk de website van: www.depsycholoog.nl en neem contact op voor meer psychologie advies in Utrecht van onze deskundiigen.