Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Betekenis van VrijMiBo

De VrijdMiBo is opgebouwd uit een drietal woorden namelijk: Vrijdag, Middag Borrel. De gedachte achter de vrijdag middag borrel is dat medewerkers in een andere setting elkaar beter leren kennen. Daarnaast zorgt het ook voor minder stress en een lagere werkdruk. De vrijdag middag borrel begint meestal om 17 uur maar kan ook eerder beginnen. Tijdens de borrel drinkt men samen wat in een open, gezellige en ontspannen sfeer.

Voordelen

Een voordeel van de vrijdag middag borrel is een stukje teambuilding. Het is namelijk een laagdrempelige manier om samen met collega’s te reflecteren op de afgelopen week en te kletsen over het komende weekend. Een gevulde koelkast zorgt voor een ervoor dat werknemers elkaar beter leren kennen en een betere band met elkaar ontwikkelen. Dit is veel makkelijker te regelen dan bijvoorbeeld een teamuitje of een personeelsfeestje.

Een ander voordeel is dat het een goede manier is om te week af te sluiten. Iedereen heeft hard gewerkt. Samen heeft men geprobeerd alle doelstellingen van die week te behalen. Het is dan ook een fijn idee om dit samen met iedereen af te sluiten met een alcoholische versnapering in de hand. Het is tevens een moment waarop de leidinggevende een moment kunnen pakken om zich dankbaar op te stellen tegenover de medewerkers om zo de dank uit te spreken over het verzette werk.

Een laatste voordeel is dat de VrijMiBo leidt tot goed werkgeverschap. De dingen die een werkgever extra doet voor de werknemer hoef je niet te doen. Het getuigt daarom van goed werkgeverschap als dit wel gebeurd. Het gebaar van de borrel wordt altijd gewaardeerd. Het personeel bespaart zichzelf een uurtje werk en ze kunnen wat drinken op de kosten van de baas. De werkgever krijgt er meestal loyaliteit en een betere inzet voor terug. De werkgever heeft er dus ook een voordeel aan.

Nadelen

Aan de andere kant is het ook zo dat er nadelen zijn van de Vrijdag Middag Borrel. Een nadeel is bijvoorbeeld dat er per week een of meerdere uren worden ingeleverd voor de borrel. Tijdens deze uren wordt er niet gewerkt. Het betekent dus dat er geen geld wordt verdient en dat de loonkosten doorlopen.

Een tweede nadeel is dat alcohol ervoor zorgt dat mensen rare dingen gaan doen. Een VrijMiBo zonder alcohol zal minder interessant zijn voor de meeste medewerkers. Er kan gedrag worden vertoont wat normaal gesproken niet gebeurd. Dingen normaal gesproken vergeten en vergeven worden kunnen uitmonden in grote problemen door de invloed van alcohol. Daarnaast moeten medewerkers niet in de auto stappen met een glaasje te veel op.

https://crinnklewebdesign.com/blunders-op-de-vrijmibo/