Breaking News

Dutchlabs

Collage maken voor beginners

Collage maken fijne creatieve hobby

Hoe vaker je iets terug ziet, des te beter blijft de herinnering hangen. Het is dan ook leuk om foto’s van bijzondere gebeurtenissen, of van personen die dicht bij je staan, uit het fotoalbum te halen en er een exclusieve collage van te maken. Een collage van foto’s die een speciale betekenis hebben heeft het voordeel dat je er vaak naar kan kijken. Met foto’s die in een album zitten is dat veel minder het geval. Het maken van een collage is leuk en heel eenvoudig. Er zijn online verschillende tools beschikbaar die het creëren van een collage tot een fijne creatieve hobby maken. Als je er eenmaal één gemaakt hebt dan volgt in de meeste gevallen al snel een tweede collage.

Collage op canvas staat heel fraai

De online mogelijkheden voor het maken van een collage zijn voor iedereen te gebruiken. Hier kun je handige tips vinden: collage maken. Elke stap die je moet nemen wordt duidelijk uitgelegd en je kan altijd terug kijken naar het resultaat voordat je besluit jouw speciale collage af te laten drukken. Je kunt er voor kiezen de collage op canvas te laten printen. Canvas geeft een bijzondere uitstraling en staat heel mooi aan de muur, boven de bank, in de hal of in de slaapkamer, afhankelijk van het soort collage. Het mooie van canvas is dat het makkelijk te reinigen is en dat de kleuren helder en krachtig overkomen.

Selecteer vooraf de foto’s

Collages maken kan op verschillende manieren. Voordat je begint kan je het beste op je eigen computer het aantal foto’s dat je wilt gebruiken op een rijtje zetten. Dan hoef je tijdens het maken van de collage alleen maar de foto’s te selecteren en in de collage onder te brengen. Je kan vervolgens tijdens het creëren van de collage gaan schuiven, passen, meten, uitvergroten of juist verkleinen. Alles kan. En als je de collage liever onderdeel maakt van een originele verjaardagskalender, dan kan dat ook. Een verjaardagskalender waarvan je de collage per maand kan maken heeft als voordeel dat je elke maand een andere collage aan de muur hebt hangen.

http://www.pctipvandedag.nl/websites/collage-maken-van-fotos