De beste sloten

Klavierslot

Klaviersloten zijn een soort insteekslot dat ruwweg nooit meer vermijdt. Het is een slot buiten cilinder; de sleutel bedient het slot meteen. Deze sloten zijn niet binnen SKG-goedgekeurde versie te kijken, en zijn dus zeker niet aan te raden om uw deur mee te bedekken. Deze sloten worden hedendaags voornamelijk gebruikt om sloten en binnendeuren mee te dekken.

Inbouwespagnolet

Een inbouwespagnolet is een espagnolet die binnen de deur verzonken is. Espagnoletten zijn over het algemeen alleen van binnen afsluitbaar, en zijn dus vooral gaaf voor balkon- en tuindeuren; niet voor voordeuren. Een inbouwespagnolet loopt langs de volmaakte lengte van je deur, en loopt soms zelfs door langs de boven-, achter-, of zijkant. Espagnoletten hebben legio sluitpunten, variërend van twee tot zelfs wel tien.

Meerpuntssluiting

Een optionele editie van een insteekslot is een meerpuntssluiting. Over het generaal is een meerpuntssluiting veiliger en praktischer dan optionele insteeksloten, doordat het tot wel vijf sluitpunten, meegevoeld over de lengte van de deur, heeft. Naast het feit dat de meerpuntssluiting veiliger is dan optionele insteeksloten, ziet het er ook mooier uit en is het gemakkelijker te bedienen. De meerdere sluitingen worden immers allemaal centraal, met één tool, bediend, en de deur hoeft niet ontsierd te wordt met extra bijzetsloten. Bij een meerpuntssluiting is het niettemin extra cruciaal om een SKG-goedgekeurd, veilig slot te hebben, omdat een geveltoerist anders ook slechts het hoofdbureau cilinder hoeft te manipuleren om de optionele cilinders mee te krijgen.

Maak jouw woning veiliger

Met een aantal betrekkelijk eenvoudige middelen kan jouw huis een stuk veiliger wordt. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat je verblijf er altijd bewoont uitziet. Let bovendien op het gedrag van het gehele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, bovendien als je echter even de deur uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle spullen in het zicht. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat vanzelfsprekend geen onbekende mensen binnen. Dit zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw woning aanzienlijk zullen verhogen.

Alarmen

Een inbraakalarm geeft een extra niveau van veiligheid boven uw slot. U kunt namelijk het veiligste slot hebben dat er op de markt is, echter als een rover domweg uw ruit binnen kan slaan als u niet thuis bent, bent u alsnog niet optimaal beveiligd. Een inbraakalarm kan een geveltoerist niet alleen beschouwen en de politie vermanen, het kan bovendien preventief werken! Zodra een dief ziet dat uw huis extra beveiligd is met een alarm, zal hij of kantkloswerk er binnen de meeste gevallen immers voor kiezen uw huis te laten voor wat het is, en op zoek te gaan naar een huis dat minder perfect beveiligd is. Een deur- of raamsticker of een zichtbare sirene werkt soms al net zo perfect als het alarm zelf. Net als bij sloten, zijn er ook bij alarmen meerdere verschillende soorten systemen, en nog meer bijbehorende accessoires om de weg in kwijt te kunnen raken. Om u hierbij te helpen, hebben wij wederom een aantal soorten alarmsystemen op een rij gezet, gezamenlijk met wat nuttige info met ambt tot de systemen.

Als u de sloten op uw deur wilt vervangen, is het belangrijk om te weten welke sloten er zijn, wat zijde voor uw deur kunnen behelzen, en wat het kost om zijde op uw deur te laten stellen. In dit artikel zullen wij hierdoor binnentreden op de verschillende soorten sloten die er zijn, op welke deur ze passen, en hoe veel het kost om de sloten op uw deur te vervangen.

Insteeksloten

Insteeksloten zijn sloten die aan de binnenkant van uw deur gemonteerd wordt. Binnen de insteeksloten zijn er over het generaal twee soorten leverbaar, het ‘gebruikelijke’ insteekslot, en een smaller insteekslot. Het normale insteekslot is gaaf voor stompe, houten deuren. Het smalle insteekslot is – de naam zegt het al – smaller, en geschikt voor kunststofdeuren en metalen deuren, veelal met een opdekrand. Een smal insteekslot heeft een betrekkelijk hoge en smalle slotkast.

 

Beveilig jouw honk tegen roof

Een verblijf is een plek waar jij, en jouw gezin zich veilig kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een woning een thuis. Helaas zijn er bovendien ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorkeur als jouw niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Nederland pakweg 200 inbraken plaats. Een inbraak leidt niet alleen tot verlies van eigendommen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een grote impact op het volledige gezin. Bescherm je bezittingen, familie en privacy door jouw huis perfect te beveiligen.

Sleutel afgebroken in het slot