Dutch Labs
Image default
Winkelen

De na- en voordelen van de webwinkels in China

Even winkelen heeft een ieder wel eens gedaan in de winkelstraat van een stad in Nederland. Niet alleen “normaal winkelen” is bekend, online shoppen in een webwinkel heeft ook al behoorlijk zijn intrede ingenomen in de maatschappij. Nu het kopen van artikelen op webshops al jaren toeneemt, is er een nieuw fenomeen bijgekomen.

Consumenten kopen nu steeds vaker bij een buitenlandse webshop. Nadat Amazon in Amerika al in populariteit was gegroeid, zijn het dit keer de Chinese webshops die nu gretig aftrek vinden. Er worden veelal gadgets ingekocht, maar ook eletronica en kleding zijn erg in trek bij de Nederlanders. Maar wat maakt het shoppen op een webwinkel zo interessant? En wat maakt dan de Chinese webshops zo populair?

Voordelen Chinese webshops

Veel soorten producten
In een normale winkel kun je veel producten vinden in de schappen, maar op een online webshop zijn er meestal nog meer te vinden die je met een paar klikken kan bestellen. Webshops hebben gewoonweg een veel groter aanbod en een grotere variatie aan producten.

Vergelijken van producten
In een winkel is het moeilijker om producten te vergelijken, tenzij je het opzoekt met je smartphone. Het is echter niet bepaald handig om meer producten met elkaar te vergelijken als je in de winkel staat. Het internet heeft toch het voordeel dat je op je gemak thuis eens even het internet kan doorspitten op zoek naar de beste deal.

Goedkope Chinese producten
Als je eens goed op al die Chinese webshops surft, kom je vanzelf wel echt iets tegen wat je nou echt een koopje vind. Door het grote aanbod en de mega lage prijzen is het zo aantrekkelijk geworden om een product te bestellen. Vooral kleine gadgets zijn zeer in trek, maar ook de grotere artikelen worden met regelmaat besteld ondanks de invoerrechten en belastingen.

Dan is er natuurlijk ook sinds een tijdje de opkomende Chinese markt die maar elke maand meer en meer aan populariteit wint. Voornamelijk hebbedingetjes en gagdets vinden gretig aftrek op websites zoals Light in de box en Ali Express.

Nadelen bestellen Chinese web shops

Verzending  
Uiteraard zijn er ook nadelen aan dergelijke webshops, de belangrijkste is dan toch de verzendtijd. Deze ligt tussen de 8 en soms wel 60 dagen, al ligt het gemiddelde zo rond de twee a drie weken. Mocht je haast hebben met een artikel, dan is het een minder goed idee iets in China te bestellen. Als je geen haast hebt, dan is het ideaal.

Douane rechten en inklaringskosten
Dat er soms ook belasting betaald moet worden weet niet iedereen. Een bestelling waarvan de waarde lager ligt dan 22 euro, daar hoeft verder niets over betaald te worden. Indien het bestelde bedrag hoger is dan 22 euro, dan komen er inklaringkosten en BTW bij. Klik op deze link voor meer informatie over invoerkosten.

Eindconclusie
Vroeger waren producten niet altijd van goede kwaliteit, maar dat is nu flink veranderd. Belangrijk is het om in te schatten wanneer je iets goedkoop op de kop tikt, niet altijd even te kritisch te zijn. Het gaat namelijk om de prijs-kwaliteit verhouding. Niet altijd alle spullen die je in het buitenland koopt zijn van top kwaliteit, maar wel vaak zeer laag geprijsd. Schat de waarde van een product in en stel voor wat je doel met het product is.

https://chinesewebshop.info/light-in-the-box/