Breaking News

Dutchlabs

De verschillende soorten raamsloten in Almere

Niet alleen op je deur, maar ook op ramen die open kunnen wil je natuurlijk een slot hebben. Maar ook voor ramen zijn er verschillende soorten sluitingen verkrijgbaar. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van de verschillende soorten sloten? Dat lees je hieronder.

Raamboom

Raambomen worden meestal geplaatst op houten ramen. Het plaatsen en vervangen van deze sloten is makkelijk. Raambomen zijn verkrijgbaar met of zonder slot. Ook zijn raambomen verkrijgbaar met een slot dat opent met een afstandsbediening.

Raamgrendel

Raamgrendels komen aan de binnenkant van de deur. Deze zijn erg geschikt voor op ramen van PVC. Raamgrendels maak je vast aan het kozijn en kun je dan een soort van uitklappen zodat de grendel over het raam valt waardoor deze dicht blijft.

Inbouwespagnolet

Het zijn erg veilige sloten, maar erg moeilijk te vervangen. Inbouwespagnoletten zijn namelijk vaak gemaakt voor dat specifieke raam. Deze sloten sluiten meestal niet op één punt, maar op meerdere punten. Dat maakt dit slot extra veilig.

Opbouwespagnolet

Ook dit slot wordt vaak gebruikt op houten ramen. Dit slot bestaat uit twee metalen stangen die op of in het raamkozijn zitten. Deze kun je met een hendel op en neer bewegen. De pennen schuiven dan in de groeven in het kozijn. Er zitten voor- en nadelen aan alle soorten sloten. Maar het is wel belangrijk een slot op je raam te hebben. Anders ben je slecht beveiligd tegen inbraak. Let wel op, niet alle sloten passen op alle ramen. Een dakraam is heel iets anders dan een raam in de keuken. Laat je dus goed informeren door slotenmaker Almere als je sloten gaat kopen. Een slotenmaker weet precies welke soort sloten waar geplaatst kunnen worden en zal je niet zomaar opschepen met een slot dat niet past. Maar als je zelf aan de slag gaat, let dan goed op.