Dutch Labs
Image default
Beauty en verzorging

De verschillende zones waar je vet kunt bevriezen

De menselijke huid bestaat uit verschillende lagen, waaronder de onderhuidse vetlaag. Deze vetlaag speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en het isoleren van de spieren en organen. Bij overgewicht of obesitas kan deze vetlaag echter ook een probleem vormen. Er zijn verschillende technieken ontwikkeld om de vetlaag te verminderen die je kunt vinden op Rbclinics.nl, waaronder liposuctie en vetbevriezing (cryolipolyse).

Hoe werkt vetbevriezing?

Vetbevriezing, ook wel cryolipolyse genoemd, is een non-invasieve techniek die gebruikmaakt van extreem lage temperaturen om vetcellen te vernietigen. Tijdens de behandeling wordt een koelapplicator op de huid geplaatst, waardoor de vetcellen in de onderhuidse laag afkoelen tot ongeveer -11 graden Celsius. Door de afkoeling krimpt het vetweefsel en worden de vetcellen vernietigd. De afvalstoffen van de vernietigde vetcellen worden vervolgens via de lymfe- en bloedstroom afgevoerd.

Welke zones kunnen behandeld worden met vetbevriezing?

Vetbevriezing kan worden toegepast op verschillende zones van het lichaam waar vetophoping aanwezig is, zoals de buik, heupen, benen, armen, kin en rug. De meest populaire behandelde zones zijn de buik en de heupen, omdat deze vaak moeilijk te verminderen zijn met alleen dieet en oefening. De techniek kan ook succesvol worden toegepast op andere gebieden, zoals de armen, benen, knieën en enkels. Dit kan zeer nuttig zijn voor mensen die last hebben van sinaasappelhuid, oftewel cellulitis, in deze gebieden. Ook de kin en hals kunnen met succes behandeld worden met vetbevriezing. Dit kan zeer effectief zijn in het verminderen van een dubbele kin of het aanspannen van de huid rondom de hals. Een ander gebied waar vetbevriezing kan worden toegepast, is op de rug. Veel mensen hebben last van vetophoping op de rug, vooral rondom de schouders en de rug. Dit kan leiden tot onzekerheid en ongemak bij het dragen van strakke kleding. Vetbevriezing kan hierbij helpen door het verminderen van deze vetophoping en het aanspannen van de huid.

Realistische verwachtingen

Het is belangrijk om te benadrukken dat vetbevriezing geen gewichtsverlies techniek is, maar een manier om specifieke gebieden van het lichaam waar vet ophoping zich bevindt te verminderen. Het is daarom belangrijk om realistische verwachtingen te hebben voordat je begint met de behandeling. Bovendien moeten patiënten zich ervan bewust zijn dat meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor het beste resultaat.