Breaking News

Dutchlabs

Drone op waterstof kan uren vliegen

Technologiebedrijf Intelligent Energy heeft een ‘afstandsvergroter’ voor drones aangekondigd die waterstof als brandstof gebruikt. De met een brandstofcel uitgevoerde range extender geeft drones de mogelijkheid om lang te vliegen en snel weer op te stijgen na een uitputtende vliegsessie.

Het bedrijf denkt zo twee belangrijke manco’s van drones op te kunnen lossen, namelijk vliegbereik en snelheid van laden van accu’s. Door de brandstofcel te combineren met een accu kan volgens Intelligent Energy tot enkele uren gevlogen worden. Ook wordt laden versneld; het verwisselen van een brandstofcel kan in enkele minuten.

Intelligent Energy werkte onder andere samen met Boeing Phantom Works tijdens de ontwikkeling van het eerste vliegtuig dat door een brandstofcel werd aangedreven: de Phantom Eye. Ook produceerde het met Airbus een hulpbrandstofapparaat op basis van brandstofcellen. In de afgelopen veertien maanden testte het bedrijf zelf verschillende configuraties voor drones, waaronder een hybride systeem en een systeem met alleen een waterstofbrandstofcel.

Uit de onderzoekingen is nu in eerste instantie de hybride versie naar voren gekomen als bruikbaar apparaat. Het bedrijf zal de range extender tonen tijdens de CES in januari in Las Vegas.

Wilt zelf een drone kopen? Bekijke dan eens het uitgebreide aanbod op Drone-Expert.nl.

Bron: Tweakers.net

http://www.drone-expert.nl