Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Een mooi gazon in uw tuin

Een Engels gazon, dicht en zacht als een hoogpolig tapijt, is de droom van veel tuinbezitters. Maar er zijn nog meer toepassingsmogelijkheden voor graszoden.

Graszoden vormen een verbinding tussen de perken, borders en andere sierelementen waardoor een harmonieus geheel ontstaat. In de winter werkt het groen opwekkend, in de lente- en zomermaanden als alles bloeit daarentegen rustgevend. Een grasveld biedt ruimte voor allerlei activiteiten in de buitenlucht en is het ideale speelterrein voor kinderen, zelfs voor de hele kleintjes.

Maar er zijn ook wat nadelen aan verbonden. Wie een nieuw gazon wil aanleggen, moet rekenen op een tijdrovende voorbereiding: het verwijderen van stenen en ongewenste kruiden, mesten en vervolgens inzaaien of leggen van graszoden. In tegenstelling tot de meeste bomen en struiken, die na korte tijd al bijna geen verzorging meer nodig hebben, vraagt een mooi gazon voortdurend om maaien, mesten en sproeien.
Soorten gazon

Speelgazon

Speelgazon wordt in Nederland het meest verkocht. Het is sterk, geschikt voor kinderen en huisdieren. Daarnaast heeft dit type gras ook een hoge sierwaarde.
Sportgazon

Dit type gazon heeft een lage sierwaarde maar is extreem sterk. Perfect geschikt voor sportvelden of voor een speelweide. Schaduwgazon
Schaduwgazon

Schaduw bestaat eenvoudigweg niet. Gras kan alleen groeien met licht, lucht en water. Wanneer u ergens schaduwgazon kunt kopen krijgt u naar alle waarschijnlijkheid speelgazon.
Siergazon

Zoals het woord als zegt is siergazon echt voor de sier. Het is niet goed bestand tegen betreden of regelmatig gebruik.

Meer over het onderhouden van een gazon kun je terug vinden op tuinengazononderhoud.nl.