Dutch Labs
Image default
Beauty en verzorging

Een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen?

Wil je schoonheidsspecialiste worden? Volg dan de opleiding tot schoonheidsspecialiste. In de deze opleiding schoonheidsspecialiste leer je de kneepjes van het vak en leer je hoe je klanten de juiste behandelingen kunt aanbieden. De opleiding schoonheidsspecialiste kun je volgen in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. De vakdagen worden afgewisseld met E-learnings die je thuis kunt volgen. De E-learnings gaan in op de theorie van de huid, schoonheidsbehandelingen en het gebruik van producten. Tijdens de vakdagen leer je de theorie in de praktijk toe te passen.

Wanneer is de opleiding schoonheidsspecialiste geschikt voor je?

Vind jij het leuk om met mensen bezig te zijn? Heb je interesse in schoonheid, beauty en hoe je hier andere mensen over kunt adviseren? Ben jij altijd al bezig geweest met uiterlijke verzorging en wil je hier meer over leren? Dan is de opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou. De opleiding schoonheidsspecialiste leidt je in een jaar op tot een vakkundige schoonheidsspecialiste. In de opleiding leer je hoe je verzorgende behandeling voor handen, nagels en huid kunt geven. Ook leer je hoe diverse behandelingen kunt uitvoeren Zo is een huidanalyse en het geven van advies een van de behandelingen die je leert tijdens de opleiding. Aan de hand van de huidanalyse kun je vervolgens ook producten en behandelingen aanbevelen aan jouw klanten.

Wat kun je er mee doen?

Na het afronden van de opleiding schoonheidsspecialiste kun je aan het eind van de opleiding een eigen praktijk starten, werken in een schoonheidssalon, wellness of kun een vertegenwoordiger van een cosmeticamerk worden. Je hebt geen vooropleiding nodig om met de opleiding schoonheidsspecialiste te starten. Je krijgt studieboeken aangeboden en ook het uitgebreide materialen en producten set krijg je ter bruikleen tijdens de opleiding. Deze kun je nadien tegen een billijke vergoeding kopen. De opleiding schoonheidsspecialiste wordt afgerond met een praktijkexamen. Bij een voldoende afronding ontvang je daarna een certificaat. Wacht niet langer en schrijf je nu in voor de opleiding schoonheidsspecialiste.