Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Een reorganisatie zorgt voor onzekerheid

Reorganisaties komen helaas regelmatig voor bij bedrijven. Zeker de afgelopen jaren met de economische crisis waren reorganisaties vaak noodzakelijk. Hier gaat het dan vooral om economische redenen en tegenvallende resultaten, maar een reorganisatie kan ook andere redenen hebben. Sommige bedrijven willen zich anders positioneren omdat de markt verandert. Hiervoor moeten ze andere koers varen waar vaak een (gedeeltelijk) nieuwe organisatie voor nodig is. Ook een verbetering van de kwaliteit wordt genoemd voor een reorganisatie bij een bedrijf. Wat de reden ook is, een reorganisatie altijd vervelend voor werknemers. Je weet niet waar je aan toe bent en of je je baan de volgende maand nog wel hebt. Klik hier voor meer informatie. 

Als werknemer leef je gedurende zo’n reorganisatie is grote onzekerheid. Het kan zomaar zijn dat je collega’s de laan uit worden gestuurd en dan ga jij natuurlijk ook vrezen voor je plek. Ook kan het zijn dat je opeens een andere functie moet gaan uitvoeren, een functie die je eigenlijk helemaal niet ziet zitten. Overigens hoeft een reorganisatie niet altijd slecht uit te pakken, maar in de meeste gevallen zijn veel werknemers toch slechter af na een grote reorganisatie. Inherent hieraan is namelijk vaak het schrappen van een groot aantal banen.

Gelukkig is het wel zo dat je als werknemer ook rechten heb in Nederland. Zodra je te horen hebt gekregen dat je je functie niet meer mag voortzetten en dus op straat wordt gezet heb je recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding kun je dan gebruiken om een andere baan te vinden. Het inschakelen van een outplacementbureau, zoals Carrièrepoort is veel gevallen de meest voor hand liggende keus. Een outplacementbureau is gespecialiseerd om mensen die gedwongen weg moeten bij een organisatie te helpen om een nieuwe job te vinden. Hiermee vergroot je de kansen op een nieuwe, mooie baan en krijg je allerlei praktische tips mee.

http://carrierepoort.nl