Breaking News

Dutchlabs

Een tuinhuisje bouwen

Veel mensen willen graag een tuinhuisje in hun tuin hebben. Deze kun je natuurlijk door een duur bedrijf laten bouwen, het is echter helemaal niet zo moeilijk om dit zelf te bouwen. Je moet gewoon weten waar je moet beginnen en verschillende stappen goed doorlopen. Wij geven je graag wat meer tips omtrent het bouwen van een tuinhuisje.

 

Voorbereiding

 

Zoals met alle klussen vergt het bouwen van een tuinhuisje ook de nodige voorbereiding. Allereerst moet je bepalen of je een bouwpakket wil of dat je het zelf helemaal gaat ontwerpen en bouwen. Dit hangt natuurlijk van jouw specifieke wensen aan het tuinhuis af.

 

Wanneer je het volledig zelf gaat bouwen is het handig om van tevoren te kijken of er kant en klare bouwtekeningen voorhanden zijn. Online zijn er erg veel bouwtekeningen te vinden die jou goed verder kunnen helpen.

 

De constructie bepalen is natuurlijk het belangrijkste. Je begint bij de fundering, hoe ga jij je tuinhuisje funderen? Zonder een goede fundering namelijk geen stevig tuinhuisje. Daarna ga je bepalen hoe je de wanden van het tuinhuisje gaat opbouwen. Als laatste ga je kijken naar de opbouw van het dak en bepalen welk soort dak jij wilt.

 

De constructie dient natuurlijk aan elkaar bevestigd te worden. Het is belangrijk goed te overwegen welke materialen je gaat gebruiken. Normale slotbouten zijn natuurlijk goedkoper, het is echter wel aan te raden rvs slotbouten te gebruiken. Deze gaan een stuk beter mee in de buitenlucht en zullen niet gaan roesten.

 

Een goede voorbereiding is dus uiterst belangrijk. Hieronder sommen we voor u nog een paar punten op die erg belangrijk zijn:

 

  • Welke functies moet het tuinhuis vervullen? Gaat u het puur als opslag gebruiken of komt er bijvoorbeeld een atelier of kantoor,

  • hoeveel ruimte heb je nodig?

  • welke andere eisen brengt dit met zich mee?

  • welke uitstraling moet het tuinhuisje voor jou hebben?

  • wat zijn je eisen met betrekking tot duurzaamheid en wat betekent dat voor het materiaal gebruik?

https://moerenbout.nl/