Dutch Labs
Image default
Financieel

Een veelgestelde vraag vandaag beantwoord: is de Wft Basis moeilijk?

Wat is Wft? 

De Wet op Financieel Toezicht. Dit is waar Wft voor staat. Voor velen geen onbekend terrein. Wft is een wet die een aantal jaren geleden in het leven is geroepen door de Rijksoverheid. De reden hiervan was om de kwaliteit van financiële dienstverlening te waarborgen. De wet geldt dan ook voor eenieder die binnen de financiële sector aan de slag wilt, als financieel adviseur bijvoorbeeld. De wet is op 1 januari 2007 in werking getreden. De wet stelt dat iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening in het bezit dient te zijn van een of meerdere Wft-certificaten. Op die manier kan de overheid bijhouden wie er allemaal financieel advies geeft en of ze hier bekwaam genoeg voor zijn.

Is de Wft Basis moeilijk? Lees hier welke vragen gegarandeerd in het examen terugkomen. 

Een andere reden voor deze wet is het beschermen van de consument. Klanten kunnen namelijk opgelicht worden. Daarnaast krijg jij met een Wft-diploma op zak meer gezag en vertrouwen van de klant. Er zijn in totaal negen verschillende Wft-diploma’s. Het diploma of de diploma’s die jij nodig hebt, hangt af van de functie die je betreedt. De Wft-diploma’s die je kunt behalen, zijn:   

  • Wft Basis 

  • Wft Zorg

  • Wft Consumptief Krediet

  • Wft Schade Particulier

  • Wft Vermogen 

  • Wft Inkomen

  • Wft Schade Zakelijk

  • Wft Hypothecair Krediet

  • Wft Pensioen 

Wat is Wft Basis? 

Het Wft Basis-diploma is zo’n beetje de belangrijkste Wft-module die er is. Dit diploma staat letterlijk en figuurlijk aan de basis van alle Wft’s. Wanneer je dit diploma in de pocket hebt, beschik je over alle relevante financiële basiskennis en voldoe je aan de wettelijke eisen. Je leert onder andere over de financiële markt, de wet- en regelgeving, het bank- en verzekeringswezen en de algemene financiële vaardigheden. Naast theorie, leer je ook praktische zaken. Zoals: hoe voer je een intakegesprek met een klant, hoe stel je een goed klantprofiel op en hoe verwijs je de klant door naar de juiste adviseur? 

Nadat je de opleiding hebt voltooid en het examen hebt behaald, kun je klanten informeren over financiële diensten, zoals bij banken, en je kunt alle klantvragen beantwoorden. Vragen die betrekking hebben op sparen, betalen en verzekeren. Je mag met dit diploma nog geen financieel advies uitbrengen. Hier heb je nog een aanvullend Wft-diploma voor nodig. 

De Wft Basis Opleiding 

Het is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden: het volgen van de Wft Basis Opleiding alvorens je je inschrijft voor het Wft-examen Basis. De opleiding stoomt je als het ware klaar op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden. Ook kun je tijdens de opleiding alvast oefenen met diverse oefenvragen en oefenexamens. Je vergroot je slagingskansen enorm. 

Is de Wft Basis moeilijk?

Het antwoord is nee. Voorwaarde is wel dat je je inschrijft voor de Wft-opleiding Basis. Zoals hierboven beschreven, is dit de optimale voorbereiding op het Wft-examen. Je leert in principe alle onderdelen die ook voorkomen op het examen. Dat maakt dat het examen aan de hand van deze voorbereiding goed te doen is. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. 

Wil jij ook gegarandeerd je Wft Opleiding behalen? Lees hier wat je daarvoor moet doen. 

http://financieel.hoffelijk.nl