Breaking News

Elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie

Iedereen bedient tegenwoordig het liefste alles met zijn of haar smartphone. Er is voor bijna alle gelegenheden wel een app beschikbaar. Zo is het ook steeds gebruikelijker om de raamdecoratie elektrisch te bedienen. Nagenoeg ieder soort raamdecoratie is wel leverbaar als elektrische variant. Zo kunt u elektrische gordijnrails kopen, of elektrische vouwgordijnen of elektrische duorolgordijnen. Niets is er toch leuker om op een feestje alle gordijnen open en dicht te doen terwijl er niemand aan zit. Iedereen zal verbaasd zijn dat jij elektrische bediening op de gordijnen hebt. Somfy is wereldwijd de grootste fabrikant van motoren voor raamdecoraties. Zij hebben zelf ook diverse apps beschikbaar zodat u op vaste tijden de gordijnen open en dicht kunt laten gaan. Zo is er bijvoorbeeld de Somfy Tahomabox en de Somfy Connexoon. Deze kastjes worden aangesloten op uw router thuis en u kunt deze kastjes aansturen met uw smartphone, ook als u niet thuis bent.

Naast het bedienen met uw smartphone zijn er natuurlijk diverse redenen om te kiezen voor een elektrische oplossing. Het kan zijn dat uw huis zo groot is en dus veel ramen heeft dat het dagelijks bedienen van de raambekleding veel tijd in beslag zal nemen. Maar het kan ook zijn dat u bepaalde afmetingen van ramen heeft die zo breed of zo hoog zijn dat elektrisch de enige oplossing is. Ook met de vergrijzing in Nederland wordt er steeds meer gekozen voor elektrische gordijnen omdat ouderen de gordijnen te zwaar vinden. Ook is elektrische raamdecoratie zeer geschikt voor mensen met een handicap of voor minder valide mensen. Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor elektrische raamdecoratie.

Somfy maakt verschillende type motoren voor de raamdecoratie. Zo zijn er motoren op 230V, 24V en zelf 12V motoren die op een transformator aangesloten kunnen worden of zelf op een batterij. De batterij is een veel voorkomende oplossing omdat er geen stroom aangelegd hoeft te worden. Er zijn motoren die met een app bediend worden, deze kunnen gecombineerd worden met een afstandsbediening of een draadloze wandschakelaar. Ook zijn er motoren die gekoppeld worden aan een domotica systeem in de woning. De domotica systemen zijn de huisautomatisering waarmee alles bediend kan worden zoals verlichting, thermostaat en alramsystemen. Zo kan elektrische raamdecoratie geheel geïntegreerd worden in de woning van nu. U unt dan bijvoorbeeld een scenario instellen, zoals “televisie kijken”. Met 1 druk op dit scenario dimmen er 3 lampjes, komt er een scherm uit de kast, de thermostaat gaat naar 21 graden en ook de gordijnen sluiten zodat u goed televisie kunt kijken.

 

https://blinddesign.nl/elektrische-gordijnen/