Dutch Labs
Image default
Afvalverwerking

Hamerteen altijd vervelend

Misschien herken je het gevoel wel? Een steek die je vooral voelt bij je teen. Wanneer je dan naar de teen kijkt zie je dat deze behoorlijk is opgezwollen en dat die een hele andere stand aanhoud. Wanneer je deze punten herkent is de kans groot dat je last hebt van een hamerteen. Wees gerust deze aandoening zorgt alleen maar voor ongemak en is gelukkig niet levensbedreigend. De oorzaken van een hamerteen liggen erg uiteen.

Wat misschien minder leuk is, is het feit dat je er wel enkele weken last van houd. De gemiddelde herstelperiode van een hamerteen is vier tot zes weken. Uitzonderingen daarbuiten gelaten. De allereerste stap die je moet ondernemen wanneer je vermoed dat je last hebt van een hamerteen is de telefoon oppakken en de huisarts bellen. Meteen een ziekenhuis bellen is immers geen optie omdat je doorverwezen moet worden via de huisarts. 
De voornaamste oorzaak is intensief gebruik van de voeten zoals klimmen.

Snel contact opnemen!

Het is te hopen dat de arts niet op vakantie is en de volgende dag tijd heeft. Wanneer dit het geval is dan kan je hoogst waarschijnlijk meteen de diagnose horen. Een hamerteen is namelijk er makkelijk vast te stellen en daar is enkel het menselijk oog voor nodig. Nu het vast staat wat je hebt, is het nu van belang om te kijken hoe dit precies verholpen kan worden. 

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort dokter je hebt. De een wil meteen hard ingrijen terwijl de ander het eerst een tijdje wil aankijken zonder te veel medische ingreep. Mijn aanraden is dan ook om het eerst te proberen met een voetzool. Deze gaat ervoor zorgen dat de voet en de teen natuurlijk minder worden belast. Dit zorgt ervoor dat de pezen kunnen herstellen en na een verloop van een periode kan de teen weer een neutrale positie innemen. De kans op slagen met deze methode ligt landelijk rond de dertig procent. Niet echt veel dus. 

Mocht het niet geholpen hebben dan kan er natuurlijk altijd gekozen worden voor een andere behandel methodiek. De wereld van gezondheid staat immers niet stil. De overige zeventig procent moet vaak een kleine ingreep ondergaan die slechts enkele minuten duurt. De ingreep zelf doet niet heel veel pijn. Er wordt een plaatselijke verdoving gebruikt. Hierna zal je niks meer voelen van de behandeling. Met een mesje wordt een insnede gemaakt waardoor de arts nu bij de hamerteen kan komen. Men kijkt naar de pezen en de boten van de teen. Hier kan besloten worden om de teen te breken en daarna te laten herstellen zodat de houding veranderd kan worden. 

Al met al is het slechts een aandoening waarbij je niet teveel pijn zult hebben. Mocht je vragen hebben neem dat contact op met de dokter.

http://www.hamerteen.info