Breaking News

Dutchlabs

Hoe kan ik opstijgend vocht tegen gaan

Er verschillende manieren van vochtbestrijding doe toegepast kunnen worden. Van alle vochtproblemen die kunnen voorkomende is opstijgend vocht de meest voorkomende. Vocht wordt dan opgenomen in de muren en in de vloer. Dit komt omdat de woning niet is gebouwd van materialen die vochtwerend zijn. Om er voor te zorgen dat er geen vocht meer in uw kelder wordt opgenomen worden de muren en vloeren geïmpregneerd. Deze methode wordt veel gebruikt door specialisten.

Laat uw kelder dichten

Vochtproblemen doen zich in de meeste gevallen als eerst in de kelder of kruipruimte voor. Als er vochtige plekken op de muur verschijnen dat is dit meestal de oorzaak van opstijgend vocht, dit kan zich ook voordoen op de vloer. Een ervaren vochtbestrijder kan er door middel van kelderdichting voor zorgen dat de vochtproblemen worden verholpen. Om er voor te zorgen dat uw muren en vloeren niet nog meer vocht opnemen zal er een vochtwerende stof worden geïnjecteerd. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet vaker voorkomt wordt er ook een extra vochtwerende laag aangebracht. De vraagprijs voor het aanbrengen van kelderdichting kan per bedrijf verschillend zijn. De reden hiervoor zijn de verschillende methoden die gebruikt kunnen worden. Als u wilt dat uw woning zijn waarde behoudt is het belangrijk om kelderdichting aan te laten brengen. Dit voorkomt dat uw meuren poreus worden en er scheuren in het beton ontstaan.

Laat uw muren vochtwerend maken

Een andere vochtbestrijding methode is het impregneren van de muren en vloeren. Hierbij wordt een vochtwerende laag op de muren gespoten die ervoor zorgt dat er geen vocht meer door de muren en vloer kan komen. Naast het impregneren van de muur is het ook verstandig om deze te laten injecteren.  Het gevraagde uurloon kan per specialist verschillen. Voordat u een bedrijf aanneemt is het verstandig om eerst meerdere offertes aan te vragen.

De prijzen van sommige bedrijven zijn vergelijkbaar maar het verschil kan soms groot zijn. Dit komt door de verschillende materialen en technieken die worden gebruikt. Wij raden u aan eerst een diagnose uit te laten voeren voordat u contact opneemt met een vochtbestrijder. Het is ook mogelijk om via de gemeente contact op te nemen met een vochtbestrijding specialist dit omdat het mogelijk ook kan gaan om een lekkage. Als de specialist u heeft verteld waar de oorzaak van het probleem ligt en wat eventuele oplossingen zijn kunt u daarna bij meerdere een partijen een offerte aanvragen.

http://www.opstijgendvocht-wijzer.be/