Dutch Labs
Image default
Gezondheid

Hoe slecht zijn botox en hyaluronzuur daadwerkelijk?

Je wordt ouder en je wilt er toch goed uit blijven zien. Er zijn verschillende methoden om de tekenen van ouderdom tegen te gaan. Een daarvan is een rimpelbehandeling met Botox. Daarnaast kun je ook je rimpels verwijderen met hyaluronzuur. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar dit is het absoluut niet. Het zijn 2 verschillende soorten stoffen die gebruikt worden om ervoor te zorgen dat je rimpels minder worden als het ingespoten wordt.

Nu vraag je je misschien af wat de 2 stoffen precies inhouden en wat het voor jou kan doen. Daarom zal er hier een beetje duidelijker uitgelegd worden wat ermee bedoelt wordt en wat voor een stof het eigenlijk is. Botox is een neurotoxisch gif. Het is een eiwit dat op de zenuwcellen werkt. Bepaalde bacteriën kunnen Botox aanmaken en het gevolg hiervan is dat het bijvoorbeeld in je bederft eten kan zitten die de ziekte botulisme kan veroorzaken. Het is echter niet gevaarlijk als je met kleine hoeveelheden aan de slag gaat. Botulinetoxine wordt gebruikt voor zijn verlammende werking. Als je dan de spieren verlamd dan zul je op de plek waar het ingespoten is niet zoveel meer zien van de rimpels die daar zijn. Het is dus perfect om ouderdom te verbergen. Het moet dan ook om de zoveel maanden opnieuw gedaan worden, omdat het uiteindelijk uitwerkt.

Hyaluronzuur is een stof die in het lichaam zelf aangemaakt wordt. Het zit vooral in het lichaam om ervoor te zorgen dat de gewrichten van ons lichaam goed gesmeerd blijven. De plekken waar je hyaluronzuur kan vinden zijn in de huid, bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. De reden dat je rimpels krijgt komt dus eigenlijk door een tekort aan hyaluronzuur, want het zorgt er ook voor dat het een gezonde huid uitstraalt. Door gebruik van hyaluronzuur kan de veroudering van de huid worden tegengegaan, omdat je hiermee eigenlijk iets aanvult waar je te weinig van hebt.

http://www.faceland.nl