Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Houtkachels bij HGB-Trading

Door de eeuwen heen zijn er vele innovaties geweest op het gebied van het verwarmen van woningen. De oude Grieken hadden op dit gebied al tal van mooie oplossingen, en zelfs met de centrale verwarmingen van vandaag is het einde nog lang niet in zicht. Houtkachels hebben de tand des tijds weerstaan en blijven ze een populaire vorm van huisverwarming.

 

De voordelen van houtkachels

 

Vanwege de machtspositie van centrale verwarmingssystemen op de markt vergeten veel mensen helaas dat ook houtkachels hun voordelen hebben. Er moeten immers goede redenen zijn voor het feit dat ze de allesverslindende tand des tijds zo lang hebben kunnen weerstaan.

 

Allereerst zijn houtkachels erg goedkoop in het gebruik. Ze gebruiken hout als brandstof, dus u hoeft geen torenhoge gasrekeningen meer te verwachten. Houtkachels hebben ook het voordeel van lokale verwarming. Als u in de huiskamer zit, heeft het geen zin om geld uit te geven aan de verwarming van de badkamer of de keuken. Verder bent u met houtkachels onafhankelijk van de stijgende prijzen van aardolie en aardgas. De hoeveelheid aardolie en aardgas in de wereld zal alleen maar afnemen en de prijs alleen maar hoger worden.

 

Daarnaast zijn houtkachels ook nog eens duurzaam. De eerder genoemde aardolie en aardgas zorgen alleen maar voor vervuiling. Ze stoten grote hoeveelheden CO2 uit, waardoor het broeikaseffect alleen maar versterkt wordt. Ze hebben dus een negatieve invloed op klimaatsverandering en vormen een bedreiging voor het milieu. Houtkachels kunnen daarentegen gebruikmaken van CO2 neutraal hout. Deze brandstof tast het milieu niet aan, op de voorwaarde dat het hout komt van bomen die op verantwoordelijke wijze gekapt zijn. Als u gebruik maakt van brandhout met het FSC-keurmerk hoeft u zich zelfs geen zorgen te maken over de regenwouden. Het gebruik van houtkachels is dus potentieel een hele verantwoorde keuze.

 

Een ander voordeel is dat houtkachels een hoog rendement hebben. Vroeger werden ze vaak terecht verweten dat ze een laag rendement hebben, maar de houtkachels van vroeger zijn de houtkachels van vandaag niet. Tegenwoordig kunnen ze een rendement van 80 tot 85 procent behalen.

 

Ten slotte zorgen houtkachels ook nog eens voor een unieke sfeer, iets wat niet onbelangrijk is. Ondanks alle innovaties, nieuwe technieken en veranderingen op het gebied van huisverwarming, gaat er voor veel mensen niets boven het comfort en de sfeer van knisperend brandhout in de woonkamer.

 

Houtkachels en variatie

 

Omdat houtkachels ondanks hun leeftijd nog steeds razend populair zijn, is er uiteraard grote vraag naar variatie. Daarom zijn er veel verschillende modellen op de markt, van klassiek en nostalgisch tot strak en modern. Zo werd het idee losgelaten dat een haard in de kamer moet worden ingebouwd. Zo zijn er bijvoorbeeld centrale haarden. Dit zijn houtkachels die niet in de muur zitten, maar in het midden van een kamer. Deze centrale haarden zijn aan alle kanten voorzien van glas, zodat u overal in de kamer uitzicht heeft op gezellig haardvuur.

 

Een ander voorbeeld van onorthodoxe houtkachels zijn de doorkijkhaarden. Dit zijn haarden die worden geplaatst in een scheidingswand. Het voordeel hiervan is dat u in twee verschillende kamers (tegelijk) kunt genieten van de warmte en sfeer van de haard.

 

Deze houtkachels en meer kunt u verkrijgen bij HGB-Trading. Wilt u meer weten over ons aanbod, dan nodigen wij u uit om ons assortiment te bekijken. Als u nog vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels