Breaking News

Dutchlabs

Je eigen bureau maken

Heb je er ooit over nagedacht om je eigen bureau te maken? Wellicht ben je al een tijdje op zoek naar een geschikt bureau, maar de ene is te groot, de andere is te klein en ga zo naar door. Hier had ik zelf ook last van en op een weekend kwam een idee tot mij: ik maak gewoon mijn eigen bureau!

Een eigen bureau maken is eigenlijk vrij makkelijk. Het is bijvoorbeeld wat makkelijker dan een eigen kast maken, want afhankelijk van het aantal segmenten in de kast is dit veel meer meet- en zaakwerk. Een bureau kun je zo eenvoudig maken als je wilt. De belangrijkste beslissingen maak je tijdens de tekening.

Allereerst is het belangrijk dat je een goede bouwtekening maakt. Als je veel bureau of te groot of te klein vindt, dan weet je dus wat je wilt. Tijdens de tekening kun je al je dromen vertalen naar echte concrete uitwerkingen. Het is belangrijk om bij een bureau een onderrand toe te passen. Deze onderrand zorgt namelijk voor de stevigheid van je meubel. En dat niet alleen: de onderrand zorgt ook voor de bevestiging van de poten. En deze moeten uiteraard goed vast zitten. Wil je nog schroeven kopen? Dat kan bij moerenbout.nl

Een andere tip: boor met een 5mm boor van bovenaf door de onderrand gaten voor de bevestiging op het blad. Als je boort boor dan helemaal door de onderrand, zodat je later de schroeven verzinkt in het hout kan bevestigen.

Wanneer je de onderrand aan het tafelblad wilt bevestiging, houd dan rekening met het fiets dat het de norm is om minimaal vijf cm afstand te houden tussen de rand van het blad zelf en de onderrand. Zo val uiteindelijk de onderrand een beetje weg, zodat het bureau mooi oogt.

Gebruik rvs bouten en moeren voor de goede waterbestendige bevestiging. Al is dit eigenlijk alleen van toepassing wanneer je bureau bouten staat.