Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Knap uw tuin op met Sierbestrating

Een tuin of terras kan je zo opknappen met sierbestrating. Ze zijn te vinden in velerlei stijlen en prijzen?. We gaan van strak en modern, naar rustiek of speels of exclusief. Al die verschillende keuzes beiden genoeg vooruitzichten om uw project origineel te realiseren.
Sierstenen zijn te koop in alle soorten en maten en hebben elk hun eigen bijzondere kenmerken. Zo heb je natuursteen met zijn specifieke tinten en uitstraling. En de fabriekssteen die in diverse tinten gemaakt kan worden. 

Natuurstenen:
Kiezen voor natuursteen biedt de garantie voor sterkte en duurzaamheid. Als voordeel behoudt natuursteen ook na vele jaren zijn kwaliteiten. Voor sierbestrating dient u wel de juiste natuursteen te kiezen. Er zijn terrastegels voor de oprit, maar ook voor zwembadboorden, boordstenen … Natuursteen wordt wereldwijd in groeven gewonnen. Voorbeelden zijn marmer, graniet en leisteen. De kleurdiversiteit is iets beperkter en natuursteen kent zijn prijs. 

Siertegels:
De keuze aan siertegels in onbeperkt. Vele uitvoeringen en materialen volgens ieders budget van straks en recht tot speels, rond, driehoekig…Dit maakt het leggen van patronen en bestratingsvormen mogelijk. Teken zelf uw legpatroon of doe een beroep op een tuinarchitect. Siertegels zijn in diverse prijsklasses te vinden. 

Klinkers:
Klinkers zijn de hardste doordat ze op de hoogste temperatuur gebakken zijn. De klinker is uitzonderlijk vlak en legt zich makkelijk op terrassen, paden en opritten. Er is een breed assortiment en zijn vrijwel onderhoudsvrij en slijtvrij. 
Deze sierstenen zijn pure kwaliteit en sluiten zich vrijwel naadloos aan.
Duurdere klinkers worden minder snel vuil,drogen rapper en krijgen minder snel groen- en kalkaanslag.

Zelf aanleggen?
Wie zijn sierbestrating laat aanleggen zoekt hiervoor een vakkundige plaatser. Hij kan gepaste voorstellen doen,zal de juiste fundering voorzien, en laat u kiezen uit de verschillende voegvulling. Daar zij een over een grote voorraad stenen beschikken is de aankoop hiervan vaak goedkoper! Aarzel niet om een vrijblijvende offertes bij één of meerdere bestraters aan te vragen. Ook tuinarchitecten of -aanleggers kunnen u met deze klus helpen vooral als er nog veel voorbereidende werken zoals het egaal maken van de bodem moet gebeuren. 
Wie zelf enige kennis heeft, kan natuurlijk de sierstenen zelf aankopen en aanleggen. Hiervoor is toch wat ervaring nodig! Stenen koopt u in de speciaalzaak, maar ook online wordt ook deze sectie populairder!

http://www.dendsierbestrating.nl/