Dutch Labs
Image default
Eten en drinken

Meest bekende fastfoodrestaurants in Nederland

Fastfood, de naam zegt het al. Een snelle hap dat niet vaak heel gezond is. De fastfoodketens zijn komen overwaaien vanuit Amerika, wij Nederlanders houden er wel van. In deze blog meer over de bekendste fastfoodrestaurants in Nederland.

Top 5

  1. McDonald’s: dit is niet alleen de grootste in Nederland maar over de hele wereld. Iedereen is er kent de McDonald’s wel. Ze staan bekend om de snelle service, lekkere hamburgers en de grote gele M. In Nederland zitten 255 vestigingen, en het eerste filiaal is in 1971 geopend in Zaandam. McDonald’s is een innoverend bedrijf, dat heel goed is in marketing en precies weet hoe ze de klanten binnen kunnen halen.
  2. Domino’s pizza: iedereen herkend de fietsende of scooter rijdende bezorgers van domino’s wel. Domino’s heeft maar liefst 345 vestigingen in Nederland en er worden jaarlijks meer dan 20.000.000 pizza’s verkocht. Ook domino’s is een innoverend bedrijf dat bijvoorbeeld met hun vegan pizza’s ook andere doelgroepen aantrekt.
  3. Subway: Ook Subway is een fastfoodketen dat vanuit Amerika is komen overwaaien, in het jaar 2000 opende de eerste zaak in Eindhoven. Het leuke van Subway is dat je zelf kunt kiezen wat je op je broodje wil. Binnen enkele minuten heb je een heerlijk broodje.
  4. New York Pizza: Dit fastfoodketen is de concurrent van domino’s pizza, alhoewel New York Pizza niet alleen pizza verkoopt maar ook pasta’s, salade en broodjes. In Nederland hebben ze meer dan 200 filialen.
  5. La place: dit is een Nederlands fastfoodrestaurant dat bekend staat om de vers bereidde maaltijden. Het is opgericht in 1987, toen lagen ze in de V&D en kon je er broodjes krijgen voor als je honger had tijdens het winkelen. Inmiddels is de V&D failliet en heeft la place 62 vestigingen door Nederland.

Fastfood, goed of slecht?

Als je denkt aan Fastfood, denk je niet meteen aan een gezonde maaltijd alhoewel het wel mogelijk is. Af en toe een frietje of een pizza kan geen kwaad, maar het kan ernstige gezondheidsproblemen opleveren als je dagelijks ongezond eet. De invloed van fastfoodrestaurants heeft hierbij een grote rol. Vaak hebben grotere fastfood ketens grote marketingcampagnes, waardoor je sneller getriggerd wordt om fastfood te eten. De conclusie is, fastfood is vaak ongezond en dus slecht. Je kan best een keer een burger eten van de McDonald’s maar het moet niet dagelijks worden.