Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Mode, fashion en reclamefotografie

Van IJmuiden naar Zwolle voor een fotograaf?

Het kan soms raar lopen. De Zwolse fotograaf van STUDIOVHF rijdt voor een opdrachtgever uit Rijssen naar IJmuiden en Haarlem voor het fotograferen van interieurs en een ontwerpster van een mode accessoire rijdt naar Zwolle voor mode en fashion fotografie en het fotograferen van haar producten. Daar zit natuurlijk een verhaal achter!

Mode fotografie

De fotostudio van Vincent Hartman Fotografie bevindt zich even buiten Zwolle, in het Sallandse Heino. Geen voor de hand liggende locatie voor mode en fashion fotografie. De voornamelijk agrarische regio staat niet bekend om haar bedrijven in de mode en fashion wereld. Het fotografiebedrijf staat dan ook voornamelijk bekend om haar veelzijdigheid, een absolute noodzaak voor de continuiteit in deze regio. De fotostudio verzorgt de reclamefotografie voor reclamebureau’s en middelgrote bedrijven in Zwolle, evenals productfotografie, interieurfotografie en algemene bedrijfsfotografie. Voor Balca Fashion uit Wijhe wordt voor het Kjelvik merk mode gefotografeerd. Het betreft hier jassen en overhemden.

Verder verzorgt de fotostudio de fotografie voor een hippisch merk, een lingerie keten en een algemene modeketen. Al deze mode bedrijven hebben een sterke regionale binding. De reden dat de Haarlemse beeldend kunstenaar, gevestigd in IJmuiden helemaal naar Zwolle komt voor de fotografie van haar luxe zijden sjaals heeft dan ook weer een lokale link. Via facebook had de ontwerpster een oproep gedaan en STUDIOVHF werd door een gezamelijke facebook vriend aanbevolen.

Reclamefotografie

Deze header foto hebben we gemaakt met een gecompliceerde combinatie van technieken. Een achtergrond projectie van een van de pentekeningen in combinatie met een windmachine en 4 flitsers. Door de achtergrond projectie was de sluitertijd relatief lang waardoor er een mooie beweging ontstaat in de sjaal door de windmachine. De sjaal op het model en het gezicht van het model zijn weer bijzonder scherp. Het is het soort foto die volgens een van te voren bedacht concept uitgewerkt wordt en waarbij er ter plekke allerlei problemen overwonnen moeten worden, en langzaam maar zeker ontstaat het gewenste beeld.

Er is gedurende twee dagen voldoende beeldmateriaal verzameld om een start te geven aan de website van Andela-Art, maar een volgende sessie op het strand van IJmuiden staat al gepland!