Dutch Labs
Image default
Internet

Ondertiteling downloaden voor films en series

Het is heel gemakkelijk om ondertiteling aan films toe te voegen. Als deze niet aanwezig is. Dit kan handig zijn als je een andere taal wilt leren. Of als er helemaal geen ondertiteling aanwezig is. Het makkelijkste gaat dit bij losse filmbestanden. Zo als bijvoorbeeld bij AVI, X264 en MPG bestanden.. Bij dvd’tjes gaat dit een stuk lastiger. En kost het daardoor ook veel meer tijd. En aangezien dvd bijna ook niet meer wordt gebruikt. Raad ik je dit ook af. Bij B-ray is dit helemaal een drama. Omdat het heel lang duurt om te zetten.

Automatisch ondertiteling downloaden

Het is mogelijk om automatisch ondertiteling te downloaden. Zo is er een plugin beschikbaar voor VLC. Maar ook voor BS.PLayer. Of je kan een apart programma downloaden zo als bijvoorbeeld Sublight. Zodat je gebruik kan blijven maken van je favoriete media speler. Maar het makkelijkste is om gebruik te maken van Kodi. Want Kodi kan veel meer dan ondertiteling downloaden. Zo wordt automatisch film en serie informatie gedownload. Maar er zijn ook vele plugins te downloaden. Die het mogelijk maakt om films en series te streamen. Voor handleidingen zie Ondertiteling software.

Handmatig ondertiteling downloaden

Het is ook mogelijk om handmatig ondertiteling te downloaden voor je films en series. Vaak is dit een SRT bestand. Dit SRT bestand geeft je de zelfde naam als je film of serie. En dan wordt de ondertiteling weergeven, op de meeste media spelers. Hele sommige tv’s ondersteunen dit ook. Mocht dit niet direct werken op je tv. Dan zal je de ondertiteling in de film moeten branden. Dit wordt ook wel ingebakken subs genoemd. Het beste is om een media speler te gebruiken. Een Raspberry pi werkt zeer goed. Of nog beter een Odroid. Want een Odroid ondersteunt ook x265 content. De meeste media spelers ondersteunen geen x265 content. Dit is een zeer goede opvolger van x264. Omdat deze bestanden veel kleiner zijn dan x264. Maar niet minder van kwaliteit.