Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

Online marketing specialist

Na de toename van internetgebruik is het snel gegaan met Online marketing; iedereen die een bedrijf of onderneming heeft maakt er tegenwoordig gebruik van. Maar op welke manier doen ze dat? Hoe proberen ze met reclames en andere trucjes in de hoofden van potentiële klanten te komen? Online marketing is een brede term en wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Het is niet alleen om online producten of diensten te promoten of online reclame te maken. Online marketing gaat veel verder dan dat.  

Het doel van Online Marketing  

Om te bepalen wat marketing via internet precies is moet je achterhalen welk doel de onderneming of het bedrijf nastreeft. Online marketing is het nastreven van strategieën die als doel hebben zoveel mogelijk bezoekers te werven of naamsbekendheid te krijgen. Dus door middel van allerlei tactieken trucjes probeert men zoveel mogelijk mensen hun website te laten bezoeken. Om een goede campagne op te stellen moet men eerst kijken naar welke doelgroep men wil bereiken met hun strategie. Het promoten van producten voor jonge moeders is heel wat anders dan een dienst voor mensen met een verstandelijke beperking.  

Verschillende methoden

Als het eenmaal duidelijk is wat de doelgroep voor het artikel of een service is, kan men bepalen met welke middelen deze doelgroep bereikt kan worden. Online marketing is waarschijnlijk minder zinvol voor het promoten van een service voor mensen met een verstandelijke beperking, maar kan wel heel goed gebruikt worden bij het voorbeeld van jonge moeders. Tot slot zijn er hieronder een aantal verschillende methoden van internet marketing:  

  • Het gebruik van sociale media (zoals Twitter en Facebook) 
  • Het sturen van e-mails naar potentiële klanten  
  • Het lanceren van een App 
  • Reageren op blogs of zelf een blog beginnen  
  • Door middel van linkbuilding hoger in zoekmachines proberen te komen.
http://www.4internetgroep.nl/