Dutch Labs
Image default
Woningen

Parket als vloerbedekking

Een veelvuldig gekozen vloerbedekking is parket. Een parketvloer bestaat uit houten delen die als het waren aan elkaar worden geklikt. Vaak met behulp van lijm als extra versteviging.

Er zijn twee soorten parket, namelijk massief parket en samengesteld parket. Het verschil tussen de twee zit hem in het feit dat samengesteld parket (lamelparket) vooraf afgewerkt wordt in de fabriek.

Een massieve parketvloer zul je daarentegen zelf – na het leggen – van een afwerking moeten voorzien. Een houten vloer is geliefd, parket is de voordeligste manier om je woning van zo’n mooie vloer te voorzien.

De voordelen van parket

Er zitten voldoende voordelen aan parket. Zo is een vloer van parket – bij de juiste luchtvochtigheid – vrij duurzaam. Parket kan wel tegen een stootje. Daarnaast werkt een parketvloer minder dan een massief houten vloer.

Wanneer een vloer werkt, dan krimpt deze of zet hij juist uit, dit wil je natuurlijk voorkomen. Verder is parket in het algemeen voordeliger dan een massief houten vloer en is het uiterst bruikbaar bij het aanleggen van vloerverwarming.

Het afwerken van een parketvloer

Om er zeker van te zijn dat je vloer van parket lang mee gaat, is het van belang om deze van de juiste afwerking te voorzien. De afwerking van een parketvloer gebeurt door deze te lakken, deze te bewerken met een olie of hardwax óf deze in de was te zetten.

Iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, kijk hier dus goed naar voordat je besluit welke het meest geschikt is voor je vloer.

https://www.parket-winkel.be