Dutch Labs
Image default
Gratis en Prijsvragen

Powerball informatie

Er zijn in Amerika verschillende staat- en private loterijen. Maar, als je een van de velen bent die groot droomt, dan zijn er twee grote loterijen die extreme jackpots beloven: Mega Millions en Powerball. Er zijn miljoenen mensen die vaak meespelen. De vraag is alleen wat maakt de ene anders dan de andere. Dit artikel zak de verschillen tussen deze internationale loterijen proberen uit te leggen.

Mega millions

Mega millions is een loterij die door een staat wordt georganiseerd. Het belooft miljoenen euro’s met jackpots die starten vanaf $12 miljoen. Een winnaar krijgt echter de jackpot nooit in een keer op zijn of haar bankrekening gestort. De geldprijs wordt namelijk gespreid over meerdere jaren tot het hele bedrag is overgemaakt. De jackpot wordt steeds groter als er geen winnaar getrokken wordt. Een lot kost maar $1 en is daardoor een aantrekkelijk optie om mee te spelen. Nederlanders kunnen ook Mega Millions loten kopen via loterijjackpot.nl. Er is ook een mulitplier waardoor een jackpot uiteindelijk vermenigvuldigd wordt. De trekking vindt twee keer per week plaats op dinsdag en vrijdag.

Powerball

Powerball is een andere loterij die in meerdere Amerikaanse staten gehouden wordt. Het spel werkt in principe hetzelfde als Mega millions. Momenteel kost een lot $2, waardoor het duurder is om mee te spelen dan met Mega Millions. De Powerball lottery is waarschijnlijk de populairste loterij onder Nederlandse spelers dankzij de gigantische gegarandeerde jackpot. De loterij heeft een winkans van 1:32, waardoor de kans dat je iets wint bij deze loterij groter is dan bij de andere.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Mega Millions en Powerball?

 

  • De jackpot van Mega Millions start op $12 miljoen. Bij Powerball start de jackpot altijd op $40 miljoen.

  • De winkansen zijn anders: Mega Millions heeft een winkans op een geldprijs van 1:40, en Powerball 1:32

  • De lotprijzen verschillen met $1

  • De multiplier optie heeft een andere prijs.

 

Hoe kan ik meespelen?

Dat kan via online boodschappen services. Zij kopen de loten voor jou, zodat jij niet fysiek aanwezig hoeft te zijn in Amerika. Best handig en het wordt steeds populairder!

 

http://www.loterijjackpot.nl/internationale-loterijen/powerball/