Dutch Labs
Image default
Zakelijk

Printpapier bestellen: 4 dingen waar u rekening mee moet houden

Printpapier komt in vele maten, soorten, kleuren en diktes. Wanneer u printpapier gaat bestellen is het verstandig om met de volgende zaken rekening te houden.

1.      De dikte van het printpapier

Het is eigenlijk heel eenvoudig: hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. En hoe dunner het papier hoe goedkoper het is.

Maar het is ook zo dat hoe dunner het papier is hoe doorzichtiger het is. Bij dun papier kan het dus gebeuren dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier.

Dik printpapier straalt kwaliteit uit en de inkt lekt niet naar de andere kant. Let wel dat uw printer goed is ingesteld om dik papier te verwerken.

Maar omdat niet alles wat u print van het grootste belang is hoeft u niet altijd voor dik papier te kiezen. Het is daarom aan te raden om voor printpapier met verschillende diktes te kiezen, zodat u voor iedere toepassing de juiste papierdikte heeft.

2.      Het doel?

Voor alle verschillende doelen van een printopdracht zijn en verschillende soorten papier. Bij het printen van een tekstdocument voldoet een standaard A4-formaat maar wanneer u bijvoorbeeld foto’s wilt printen kunt u beter kiezen voor speciaal fotopapier.

Wilt u een presentatie of een rapportage uitprinten is het beter om voor printpapier te kiezen dat kwaliteit uitstraalt. En een brochure waar u klanten mee wilt aantrekken kan ook beter op dik papier geprint worden.

3.      Gaat u in zwart-wit printen of in kleur?

Wanneer u iets in kleur wilt uitprinten raden we aan om voor een hogere kwaliteit printpapier te kiezen. Dit omdat er anders de kans bestaat dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier. Maar voor printen in zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram.

4.      Laser- of inktjetprinter?

Bij gebruik van een inktjetprinter is er speciaal papier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. En voor een laserprinter is het beter om papier met een hogere witheid, gladheid en gewicht te kiezen.

Kies daarom voor Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot vele kleuren en van lichtgewicht tot zwaar. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

https://www.valeda.nl/papier/printpapier.html

Gerelateerde artikelen

Led werkplaatsverlichting in combinatie met een ruimte waar veel vocht is

Een kussensloop laten bedrukken

Fysiek winkelen