Dutch Labs
Image default
Woningen

REINIGING NA REPARATIE – WAT TE BIEDEN

huis te huur

Het afronden van de verbouwing is zo’n gezellig en spannend moment! In de regel wordt het geassocieerd met de verwachting van een nieuw, comfortabeler en gemakkelijker leven.

Een afgerond ontwerpproject, keurig uitgevoerde afwerkingswerken hebben na renovatie de finishing touch nodig in de vorm van hoogwaardige reiniging.

Hier zijn enkele tips over waar u op moet letten bij het plannen van uw zelfreinigende na renovatie.

Reiniging na renovatie: stap voor stap instructies

1) Overschat uw kracht (moreel en fysiek) in termen van reiniging niet! Ongeacht hoe plaatselijk schaalreparaties worden uitgevoerd (mogelijk alleen in de badkamer), het heeft invloed op de staat van het hele appartement – stof komt letterlijk overal voor – dat wil zeggen dat het in feite meer tijd, moeite en aandacht kost dan het op het eerste gezicht lijkt.

2) Sta erop dat bouwers grote en middelgrote vuilnis buiten zetten na de hoofdfase van het werk: omvangrijke dozen, overblijfselen van onnodige bouwmaterialen, fragmenten van keramiek, enz. – dit zal de perceptie van de integriteit en volledigheid van het werk tijdens de acceptatie en verdere reiniging vergemakkelijken.

3) Haast u niet om meubels onmiddellijk na reparatie te importeren en verwijder ook hoezen ervan. In leegstaande kamers, zonder meubilair, wordt er beter en sneller schoongemaakt.

4) Houd er rekening mee dat de aard van de vervuiling na reparatie in de meeste gevallen gevarieerd is: vlekken van lijm, plakband, verf, voegmortel, enz. Daarom is een uitgebreid arsenaal aan reinigingsmiddelen nodig, die u in voorraad moet hebben! Om nog maar te zwijgen van banale vodden, sponzen, schrapers.

5) Er is echter geen universeel reinigingsmiddel voor alle oppervlakken. Het is erg belangrijk om de producten in strikte overeenstemming met de aanbevelingen te gebruiken om niets te beschadigen, bijvoorbeeld:

 • – natuurlijk hout verdraagt ​​het gebruik van alkalische en zure reinigingsmiddelen niet;
 • – schurende reinigingsmiddelen zijn niet geschikt voor kunst- en natuursteen, maar ook niet voor acryl;
 • – verchroomde oppervlakken zijn bang voor bepaalde soorten zuren: fosforzuur, mierenzuur, zoutzuur, azijnzuur en perchloorzuur.

6) Het wassen van ramen (glas, kozijnen, vensterbanken) vereist speciale aandacht. Het is omslachtig om stickers en films los te halen, dus stel deze stap niet lang uit, want het zal in de toekomst nog moeilijker worden.

7) Als het meubilair zich tijdens de renovatie in het appartement bevond, moet het bovendien chemisch worden gereinigd, zodat het in de toekomst geen bron van stof en geurtjes zal zijn.

8) Wees erop voorbereid dat het tijd zal kosten om geuren te verwijderen: ventileer de kamer vaker, gebruik absorberende middelen, brandende kaarsen (verbrand acetondamp in de lucht), citrusvruchten.

9) Stof blijft, zelfs na een zeer hoogwaardige reiniging na reparatie, nog eens 3-4 weken op het oppervlak blijven hangen.

Verwaarloos daarom regelmatig onderhoud of algemene schoonmaak.

Reiniging na renovatie: checklist

En hier is een kleine checklist die elke professionele schoonmaker moet volgen bij het schoonmaken na renovatie. Als je vastbesloten bent jezelf schoon te maken, kijk dan in deze lijst om te zien of je iets over het hoofd hebt gezien.

 • Beschermfolie en meubelbekleding verwijderen.
 • Haal het vuil eruit en verwissel de zakken in de vuilnisbakken.
 • Stofverwijdering: plafonds, wanden, voegen, meubels, beslag, vloeren, plinten.
 • Verwijder sporen van reparatie (tot 5 cm.): Druppels verf, constructietape, gips, voegmiddel, lijm.
 • Was vensterbanken, radiatoren, verwarmingsbuizen, stopcontacten.
 • Was binnendeuren en entreehallen.
 • Om kalkvlekken te voorkomen, de vloer minstens vijf keer met een speciale oplossing spoelen.
 • Verwijder stof uit lege kasten en op kasten.

Stof:

 • – wandlampen en staande lampen;
 • – oppervlakken in de keuken en in de badkamer: plafond, voegen, wanden, kasten, meubels, vloer;
 • – veeg de buitenkant van de koelkast en oven af, veeg het fornuis, de afzuigkap af.
 • Was de tegels in de badkamer van plafond tot vloer.
 • Wrijf spiegels en glasoppervlakken glanzend.
 • Reinig en desinfecteer sanitair (badkamer of douche, wastafel, toilet).
 • Desinfecteer en was de vloer in de badkamers.
 • Zet meubels opzij (nachtkastjes, tafels, fauteuils) en verwijder ze erachter en eronder.
 • Wassen ramen: kozijnen, glas, horren, rolluiken.

Als u besluit om contact op te nemen met een schoonmaakbedrijf voor het schoonmaken na reparatie, let dan op de beoordelingen. Geef bij het communiceren met een bedrijfsvertegenwoordiger en het overeenkomen van een bestelling aan met welke middelen de schoonmakers werken, met welke apparatuur ze komen schoonmaken, of een specialist vertrekt voor beoordeling voordat hij gaat schoonmaken. Het is beter om in detail uit te zoeken uit welke specifieke stappen de reiniging bestaat, wat van invloed is op de kosten, wat de procedure is om tekortkomingen na reiniging te verhelpen.

goedkoop huis kopen

https://be.propenda.com