Dutch Labs
Image default
Kinderen

Speelwand

Speelwand

Bent u voor uw kind nog op zoek naar een leuk cadeau voor de verjaardag? Dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Maar hebt u wel eens een speelwand overwogen? Het is niet iets wat mensen vaak te binnen schiet, terwijl kinderen er echt enorm van zullen genieten. Het merk Lego maakt bijvoorbeeld dergelijk speelgoed en met een speelwand van dit merk kunnen de kinderen eens op een andere manier spelen. In plaats van bouwen op een plaat op de grond, kunnen ze hiermee namelijk dingen op de muur maken. Want, zoals het woord al aangeeft, dient een speelwand aan de muur bevestigd te worden. Dit zorgt ervoor de uw zoon of dochter eens op een heel andere manier creatief aan de slag kan gaan en het zal er zeker voor zorgen dat hij of zij volop geprikkeld wordt om de creativiteit ten volste te benutten. Natuurlijk zullen er in eerste instantie alleen platte dingen op gemaakt worden, bijvoorbeeld de eigen naam met behulp van platte letterblokjes. Maar de speelwand daagt ook echt de creativiteit uit. Doordat de blokjes ook gewoon op de ondergrond van deze wand gemaakt kunnen worden, kunnen er dus ook heel originele creaties gecreëerd worden. Het zal uw kind zeker uitdagen om te kijken hoever hij de ruimte in kan werken zonder dat de gebouwde constructie uit elkaar gaat vallen. Een speelwand vereist dus wel wat creativiteit en dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de jonge geest. Het helpt hen bij de ontwikkeling van het creatieve denken en het ontwikkelen van inzicht.

Speelwand voor iedere ruimte geschikt

Als u een speelwand voor de eerste keer ziet, dan zult u waarschijnlijk denken dat deze bedoeld is voor in wachtkamers. En natuurlijk zijn ze daarvoor ook uitermate geschikt. Wachtkamers hebben immers vaak weinig ruimte op de vloer om te kunnen spelen, alle ruimte wordt immers zo veel mogelijk benut om stoelen te plaatsen zodat zo veel mogelijk mensen er rustig kunnen wachten. Maar kinderen willen zich daar wel kunnen vermaken en dan is een speelwand ideaal. Deze neemt weinig ruimte in beslag, maar biedt toch een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Doordat er aan de wand ook een bak bevestigd zit, is er bovendien meteen een handige opbergplaats voor alle blokjes en dergelijke. Het is dus zeker ideaal speelgoed voor in wachtkamers. Maar dit geldt natuurlijk ook voor mensen die in een kleine woning leven. Kleine ruimtes betekent vaak ook dat de kinderen maar weinig ruimte hebben voor hun speelgoed en dat er weinig vrij ruimte is om lekker te kunnen spelen. Dus ook voor gezinnen met een kleine woning is een speelwand ideaal. Het zorgt ervoor dat u de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten, zodat uw kind toch wat meer vrijheid heeft om te spelen. Maar ook voor een ieder met een groot huis is het natuurlijk een goed cadeau voor de zoon of dochter. Zoals gezegd zorgt het er voor dat de creativiteit gestimuleerd wordt en dat is natuurlijk altijd gunstig. Ook voor hen is een speelwand dus ideaal. Het leert hen bovendien dat er meer manieren zijn om te kunnen spelen met een soort speelgoed en dat er meer manieren zijn om beschikbare ruimte te gebruiken. Een speelwand is dus voor heel veel verschillende situaties geschikt. Wat het bovendien extra leuk maakt, is dat niet alleen de blokjes van Lego zelf er op passen, maar ook die van Duplo. Dit betekent dat kinderen er van kleins af aan gebruik van kunnen maken en dat het iets is wat ze vele jaren zullen kunnen gebruiken zonder er op uit gekeken te raken.

Kinderspel

Lijkt het u nu ook leuk om een dergelijke speelwand van Lego te kopen, dan moet u natuurlijk nog wel een plaats vinden om deze te kopen. In de gemiddelde speelgoedwinkel zult u deze niet tegenkomen, dus waar kunt u dit nu wel kopen? Kinderspel is de officiële importeur van deze producten van Lego voor de hele Benelux. Op internet bieden zij deze producten aan via de website speeltafelwinkel.nl. Hier vindt u de speelwand van Lego, maar u kunt er ook terecht voor nog veel meer andere soorten producten. Zo vindt u er bijvoorbeeld ook:

  • kralentafels
  • kinderhoeken
  • bouwstenen
  • speelblokken
  • stoeltjes en zitbanken
  • speeltafels
  • opbergdozen

Naast de Lego speelwand bieden zij dus nog veel meer speelgoed en andere producten die leuk zijn voor kinderen. Het voordeel van merken als Lego en Duplo is dat ze generaties lang leuk blijven en dat kinderen van klein tot groot het leuk vinden om er mee te spelen. Door de eenvoud en de vele verschillende mogelijkheden die deze blokjes bieden, bijvoorbeeld in combinatie met een speelwand, kunnen kinderen er echt jarenlang mee blijven spelen zonder zicht te vervelen. Keer op keer kunnen ze er nieuwe creaties mee maken, ze kunnen het zichzelf bovendien steeds moeilijker maken en zichzelf steeds blijven uitdagen. Het is niet voor niets dat deze merken al decennialang populair zijn bij zowel kinderen als hun ouders. Doordat de afmetingen van de blokjes ook niet veranderen, kunt u als ouder uw kind rustig uw Lego van vroeger geven en dan kan uw zoon of dochter dit gaan combineren met de setjes die hij of zij zelf heeft gekregen. Het is dus iets wat echt zijn waarde behoudt. En met een mooie speelwand erbij wordt het natuurlijk nog veel leuker om steeds weer nieuwe bouwsels te maken.

http://www.speeltafelwinkel.nl/speelwand-lego.html