Dutch Labs
Image default
Financieel

Stappenplan voor hypotheek ZZP’er

Introductie hypotheek bererkenen zzp’er

Het afsluiten van een hypotheek als ZZP’er heeft meer voeten in de aarde dan voor een werknemer in loondienst. Met het toenemende aantal ZZP’ers in Nederland zijn er steeds meer mogelijkheden om ook een hypotheek als ZZP’er af te sluiten. Volg het stappenplan hieronder om de juiste ZZP hypotheek te vinden. 

Stap 1: Maak een overzicht van uw financiële situatie

Om voor een hypotheek als ZZP’er in aanmerking te komen zal de hypotheekverstrekker vragen naar de jaarcijfers van uw onderneming van de afgelopen drie jaar. Ook heeft u de meest recente aangifte inkomstenbelasting nodig. Zorg dat u deze documenten paraat heeft. Bent u korter dan drie jaar ZZP’er? In dat geval is er een beperktere groep hypotheekverstrekkers waar u een ZZP hypotheek kunt afsluiten. De ABN-AMRO, Rabobank en de ING bieden bijvoorbeeld wel hypotheken aan voor ZZP’ers die minder dan drie jaar zelfstandig zijn maar verlagen in dat geval wel het maximale hypotheekbedrag. 

Stap 2: Onderzoek of u in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie

Heeft u een huis op het oog dat €290.000 of minder kost? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG is ook beschikbaar wanneer u een hypotheek gaat afsluiten als ZZP’er. De NHG is een vangnet voor het geval dat u door een verandering in uw persoonlijke situatie niet meer in staat bent de hypotheek te betalen. Denk hierbij aan het stuklopen van een relatie, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van een partner. Omdat de NHG grotere zekerheid biedt aan de hypotheekverstrekker wat betreft het aflossen van de hypotheek kunt u vaak tegen gunstigere voorwaarden een hypotheek afsluiten.

Stap 3: Neem een hypotheekadviseur in de arm

Voor de meeste mensen is het afsluiten van een hypotheek één van de grootste financiële beslissingen in hun leven. Het is daarom verstandig om een adviseur in de arm te nemen met kennis van de materie. Deze adviseur kan u begeleiden in het maken van de financiële berekeningen, adviseren over het afsluiten van aanvullende verzekeringen en voorkomen dat u door een klein foutje later in grote problemen kunt komen. 

Stap 4: Ga op zoek naar uw droomhuis en sluit de hypotheek af

Nu u alle voorbereidingen heeft gedaan weet u voor welk bedrag u op zoek kunt gaan naar uw droomhuis. Wanneer u een huis heeft gevonden en uw bod is geaccepteerd kunt u een goed onderbouwde keuze maken voor de juiste ZZP hypotheek.

Meer informatie over een hypotheek voor ZPP’er

Wilt u nou meer informatie over een hypoteek voor ZZP’er? Neem dan contact op met hypotheekberenen.nl om alles er uit te halen en een zo hoog mogelijke hypotheek te krijgen. 

 

https://hypotheekberekenen.nl/tips-en-vragen/hypotheek-berekenen-zzper