Dutch Labs
Image default
Woningen

Tips voor het stylen van je mantel

Een prachtig architectonisch hoofdbestanddeel van het vakantieseizoen, schoorsteenmantels hebben een veelvoud aan toepassingen. Ze zijn niet alleen geweldig om bij koud weer rond het vuur te verzamelen, maar ze vormen ook een prachtig decor als blikvanger!

Bij het vuur zitten met een kop warme chocolademelk en een goed boek is voor velen een favoriet tijdverdrijf bij koud weer. De meeste mensen gaan ervan uit dat om te ontspannen en tot rust te komen, je een grote open haard of een houtkachel nodig hebt om samen te komen, maar moderne schoorsteenmantels maken dit overbodig. Met het juiste gereedschap kun je dit traditionele vakantietafereel eenvoudig nabootsen met een eenvoudige schoorsteenmantel.

Een van de beste aspecten van het opnemen van een schoorsteenmantel in uw huisontwerp is dat u deze kunt restylen op basis van het seizoen. Ruil winterkransen en kaarsen in voor verse bloemen en boeken in de zomer, of zet in de herfst een kalebas naast wat gedroogd pampagras. Het stylen van je schoorsteenmantel is gemakkelijker dan je denkt, vooral als je eenmaal hebt bedacht hoe je grotere stukken in evenwicht kunt brengen met natuurlijke elementen om een mix van visueel belang te creëren. Volg deze zeven eenvoudige stappen en voordat je het weet, heb je de felbegeerde schoorsteenmantel van je dromen.

1. Vind een ankerstuk

Plaats een groot beeldje, krans of spiegel als middelpunt om de ogen naar je schoorsteenmantel te trekken. Het vinden van een ankerstuk is niet altijd een eenvoudige taak, omdat dit de toon zet voor de rest van je schoorsteenmantel. Als u bijvoorbeeld kiest voor een eenvoudige blauwe vaas als uw middelpunt, zet u de toon voor een minimalistische en verheven stijl, terwijl als u kiest voor een grote slinger, u een meer traditionele schoorsteenmantel met vakantiethema creëert. Welke stijl je ook kiest, zorg ervoor dat de andere decoritems overeenkomen met het brandpunt in kleur, textuur of vorm.

Houd bij het zoeken naar een anker rekening met de grootte van je schoorsteenmantel. Je wilt de ruimte niet overweldigen met slechts één item. Het is beter om voorzichtig te zijn en dingen eenvoudig te houden door vast te houden aan de regel van tweederde: je hoofdstuk mag niet meer dan tweederde van de schoorsteenmantel in beslag nemen, zodat je een visueel uitgebalanceerde schoorsteenmantel hebt .

2. Hoogte toevoegen

Gebruik grotere items, zoals een gouden voetstuk of kandelaars, om hoogte toe te voegen en uw mantel visuele interesse. Deze ontwerpdetails voegen spannende vormen en texturen toe met hun verschillende niveaus om een ruimte te creëren met diepte en vloeiende beweging.

Begin met de breedte en speel met de hoogte op basis van je plafonds. Als je hogere plafonds hebt, kies dan voor grotere beeldjes, kaarsen en opvallende stukken, maar zorg ervoor dat je deze objecten in evenwicht houdt met bredere stukken. Houd bij lagere plafonds decoritems lang en horizontaal.

Verhef kleinere decoritems door ze op een stapel boeken of een doos te plaatsen, zodat het kleine object mooi voor de grotere opvallende stukken zoals spiegels, schilderijen en kunst ligt.

3. Gebruik natuurlijke materialen

Voeg een levend element toe aan uw ruimte. Dit kunnen dennenappels, gedroogde bloemen, boomtakken of wat dan ook zijn dat je buiten je deur vindt dat je bewondert. Door levende elementen toe te voegen, verkleint u de kans dat uw schoorsteenmantel te statisch of stug aanvoelt. Deze items doorbreken ook de structuur van de vaste stukken op uw haard door deze er persoonlijker en ademender uit te laten zien. Met slechts een vleugje groen of een gedroogd bloemstuk kan uw schoorsteenmantel tot leven komen.

Ga nog een stap verder met de natuurlijke details en installeer een hardhouten vloer of een stenen tegelinleg bij uw schoorsteenmantel. De natuurlijke warmte van hardhout straalt gezelligheid uit met zijn tijdloze stijl en geeft een vleugje traditie aan je schoorsteenmantel. Als u het gebied rond uw open haard wilt personaliseren, zijn houten inlays en mozaïektegels een geweldige manier om dit te doen. Wie houdt er niet van een uniek tegelmozaïek? En nu parketvloeren in opkomst zijn, is dit een goed moment om hardhouten vloeren met een rand van stapelverbindingen of visgraatpatronen in uw woonruimte te installeren, daarbij is het reinigen van een houten vloer ook nodig om de mantel er optimaal uit te laten komen in de woonkamer. Van mandenvlechten tot Chantilly, er zijn eindeloze mogelijkheden om creatief te zijn met je houten inlegwerk.

4. Laag in warme texturen

Geef je ruimte meer dimensie door objecten samen te clusteren om een gelaagd effect te creëren. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om dit te doen: groen, verspringende beeldjes en items met verschillende hoogteniveaus. Plaats je belangrijkste stuk als achtergrondportret voor je schoorsteenmantel en laat kleinere items op de voorgrond schitteren. Vergeet niet om de basis van de open haard te gebruiken door items toe te voegen zoals een mand met kussens of een doos met gestapeld hout.

Plaats een kleed voor de schoorsteenmantel om de kamer een knus gevoel te geven . Veel oudere houtgestookte haarden hebben granieten of bakstenen haarden die zich voor de kachel uitstrekken; de meeste moderne haarden echter niet. Dit is waar een eenvoudig vloerkleed kan worden gebruikt als decor- (en veiligheidselement). Wollen karpetten zijn perfect als het gaat om duurzaamheid en stijl, omdat deze je hardhouten vloeren en vloerbedekking kunnen beschermen tegen krassen en vuil, evenals stof in het geval van een werkende houtkachel. Kleed je schoorsteenmantel aan met een prachtig vloerkleed in een patroon en poolhoogte dat past bij je ontwerpbehoeften.

5. Maak de ruimte niet te vol

Houd het simpel. Afhankelijk van de grootte van je schoorsteenmantel, heb je meestal maar drie tot vijf items nodig om direct op de schoorsteenmantel te rusten. Een van de grootste fouten die mensen maken bij het inrichten van hun schoorsteenmantel is overbevolking. Soms is het moeilijk om je meest gekoesterde seizoensartikelen op te ruimen, maar dit is nodig om een mooi display te creëren. Een goede vuistregel is om grote decoratieve stukken in het midden van de schoorsteenmantel te plaatsen met kleinere voorwerpen aan weerszijden.

 

https://vloerenbaas.nl