Dutch Labs
Image default
Eten en drinken

Uiteten in het culinaire Deventer

Het culinaire centrum van Deventer

Deventer staat voor de meeste mensen bekend als een historische Hanze stad. Dit klopt, Deventer is namelijk in de 9e eeuw ontstaan en beschikt sinds de 10e eeuw over stadsrechten. De stad heeft onder andere het oudste stenen huis en het oudste wandelpark van Nederland. Ook heeft de stad een uitgebreide culinaire geschiedenis, de bekende Deventer koek is natuurlijk afkomstig uit Deventer. Het is dan ook niet gek dat het oude centrum van Deventer een enorm gezellig centrum is, vol met culinaire verassingen.

Er zijn tientallen restaurants gevestigd in het oude centrum van Deventer. Van de vele Italiaanse restaurants, internationale keukens tot aan sushi restaurants. In Deventer is voor iedereen wat wils te vinden.

De beste restaurants op een rij

Het beste restaurant, beoordeeld door bezoekers, is restaurant Jackies NYCuisine. Zoals de naam al doet vermoeden is dit restaurant georiënteerd op de Amerikaanse keuken. Cheeseburgers, sushi, kreeft en steaks staan op de menu kaart.

Als het aankomt op Mexicaans eten, dan is er maar één topper. Mexicaans eten kun je het best bij El Popo Restaurant Deventer. Op de menukaart staan verschillende overheerlijke Mexicaanse gerechten. El Popo serveert de gerechten voor een goede prijs. El Popo is gelegen aan de Brink.

Kreta Mezes en Grill is een Grieks restaurant. Dit restaurant staat bekend om de goede gerechten en de wijnkaart.

Dagje uit naar Deventer

Een culinaire avond in Deventer kan goed gecombineerd worden met een dagje uit. Deventer heeft als historische stad genoeg te bieden. Lekker terrassen in het gezellige centrum. Shoppen bij de vele winkels en boetiekjes. Ook zijn er genoeg historische bezienswaardigheden in de binnenstad te vinden. Daarnaast is Deventer goed bereikbaar per auto of met de trein. Deventer ligt aan de A1 en is vanuit Amersfoort, Zwolle en Arnhem goed te bereiken. Vanaf het NS station ligt direct aan het centrum, ook met de trein is Deventer goed te bereiken.

http://www.elpopo.nl/