Dutch Labs
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Op reis naar Turkije
Turkije is een veel bezocht land; sommige mensen gaan op zakenreis, anderen weer voor een weekendje Istanbul. Maar het is geen geheim dat verreweg de meeste mensen voor de zon, zee en strand komen. De goedkope prijzen en de luxe all-inclusive hotels maken Turkije tot een zeer aantrekkelijk vakantieland. Eenmaal aangekomen in Turkije is het handig om te weten wat u, als reiziger, te wachten staat.

Op het vliegveld
Wanneer u op het vliegveld bent aangekomen zult u eerst richting de paspoortcontrole lopen. Om door de paspoortcontrole te kunnen, moet u in het bezit zijn van een visum. Het visum Turkije is verplicht voor Nederlanders en Belgen. Vlakbij de paspoortcontrole staat een balie waar het visum gekocht kan worden. Het visum kost op het vliegveld 25 euro. Hoewel het visum voor Turkije nog op het vliegveld kan worden gekocht, is het raadzaam om uw visum vooraf te regelen. Waarschijnlijk is het vanaf januari 2015 niet meer mogelijk om het visum op het vliegveld te kopen.

Turkije e-visum
Vanwege de lange wachtrijen op het vliegveld, besloot Turkije het mogelijk te maken om het Turkije visum online aan te vragen. Het e-visum biedt veel voordelen ten opzichte van het visum op het vliegveld kopen. Als eerste vermijd u een lange wachtrij op het vliegveld, u kunt gewoon doorlopen naar de paspoortcontrole. De kosten voor het e-visum Turkije zijn € 24,95. U beschikt overigens over de mogelijkheid om te betalen via iDeal of MisterCash. Let op: uw paspoort of identiteitsbewijs moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij het online aanvragen van uw visum. Deze termijn wordt ook vanaf 1 januari 2015 verkort naar 60 dagen.

Wanneer uw aanvraag binnenkomt wordt deze gecontroleerd en zo snel mogelijk in behandeling genomen, uiteraard na betaling. Het aanvragen zelf duurt ongeveer 5 minuten, afhankelijk voor hoeveel personen u het visum aanvraagt. Wanneer de aanvraag in behandeling wordt genomen, ontvangt u vervolgens het visum binnen 24 uur.

Alvast een fijne reis gewenst!

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen