Dutch Labs
Image default
E-Books

Waarom je rookmelders op het lichtnet nodig hebt

Rookmelders zijn inmiddels al een tijdje verplicht, en bovendien zijn ze ook nog eens essentieel voor brandveiligheid. In nieuwe huizen zijn de rookmelders vaak al aangesloten op het lichtnet, maar in oudere huizen is dit vaak niet het geval, en kiest men meestal voor rookmelders met batterijen, maar er zijn veel redenen waarom dit niet wenselijk is. Rookmelders op lichtnet zijn een stuk makkelijker en beschermen je ook nog eens beter. Het is daarom dat we je aanraden om Elektricien Den Haag 070 rookmelders op lichtnet aan te laten sluiten.

Rookmelders op lichtnet zijn makkelijker

Een grote frustratie bij rookmelders is het constant moeten vervangen van de batterijen. Oké, constant is het niet, maar zo voelt het wel. Wanneer de batterij van een rookmelder bijna leeg is heeft het apparaat namelijk maar een manier om dit te laten weten: afgaan. Dit kan op elk uur van de dag gebeuren, en dus ook om drie uur ‘s nachts. Vaak vergeet men om de batterijen te vervangen en hangt de rookmelder dus niets te doen. En je zult nou net zien dat de rookmelder afgaat in een periode dat de batterij leeg is. Een rookmelder op lichtnet heeft geen batterijen en zal dit probleem dus niet hebben.

Is een rookmelder op lichtnet niet minder betrouwbaar?

Sommigen zullen zich waarschijnlijk afvragen wat er gebeurt als de stroom al weg is voordat de rookmelder af kan gaan. Dit is een logische zorg, want veel brand schakelt het lichtnet uit. Daarom hebben de rookmelders die op het lichtnet aangesloten zijn ook een batterij als back-up. Deze batterij wordt niet tot nauwelijks gebruikt en zal tijdens de levensduur van de rookmelder niet leeg raken. Op die manier kan er verzekerd worden dat de rookmelders geen brand zullen missen.