Dutch Labs
Image default
Internet

Waarom zou u e-mailverificatieprotocollen implementeren?

Het is een enge wereld, met aanvallers die elke dag proberen hun kwaadaardige tactieken te hervormen. Er zijn duizenden fraudeurs die onwetende gebruikers willen misleiden om snel geld te verdienen. Informatiebeveiliging is dus geen grap anno 2021! De meeste zakelijke communicatie in deze digitale wereld vindt plaats via e-mail. Het is een belangrijk communicatiemiddel waarmee organisaties niet alleen informatie kunnen uitwisselen met hun klanten en partners, maar ook interdepartementale communicatie tussen verschillende afdelingen binnen een onderneming mogelijk maakt.

Om te voorkomen dat uw e-mailinformatie wordt onderschept door cybercriminelen, of om het gebruik van uw e-maildomein voor kwaadaardige doeleinden te blokkeren, is e-mailverificatie de door de branche aanbevolen oplossing! Wat nog beter is, is dat er verschillende soorten e-mailverificatieprotocollen zijn die u voor uw domein en e-mails kunt configureren om algehele bescherming tegen aanvallen te bieden. Laten we bespreken wat ze zijn:

SPF en DKIM

SPF is een gebruiksvriendelijke en standaard e-mailauthenticatietechniek die een DNS TXT-record verzendt om de authenticiteit van de bron van een e-mail te verifiëren. Het is ontworpen om te werken met SMTP, het basisprotocol dat wordt gebruikt om e-mails te verzenden, en bevat ook records voor DNS-lookup. De meeste mailboxproviders hebben SPF standaard ingeschakeld voor uitgaande e-mails, waardoor dit de meest geconfigureerde authenticatietechniek in de branche is.

Om ervoor te zorgen dat SPF geldig blijft voor uw domein, moet u echter te veel DNS-lookups voorkomen met behulp van een automatisch afgeplat SPF DNS-record. Dit zal u ook helpen om het bericht “no SPF record found” te verwijderen.

DKIM daarentegen is een e-mailauthenticatiesysteem waarmee een organisatie berichten kan ondertekenen met een digitale handtekening. Hoewel de technologie erachter heel anders is dan die van SPF, hebben ze één gemeenschappelijk doel, namelijk het verifiëren van de legitimiteit van e-mailberichten. DKIM komt vooral van pas bij het doorsturen van e-mailberichten en het gebruik van mailinglijsten, waar SPF over het algemeen faalt. Dit zorgt ervoor dat doorgestuurde berichten veilig hun bestemming bereiken zonder te worden afgewezen of gemarkeerd als spam.

Domeinafstemming met DMARC

Een populaire mythe onder domeineigenaren is dat SPF en DKIM alleen voldoende zijn om hun organisatie te beschermen tegen inbraak en spoofing van zakelijke e-mail. Dat is echter verre van de realiteit. DMARC is een oplossing voor e-mailverificatie die controleert op domeinuitlijning tussen de SPF-, DKIM- en From-header om e-mails als frauduleus en legitiem te classificeren. Wanneer DMARC-authenticatie mislukt, hebben domeineigenaren ook de bevoegdheid om instructies op te geven over hoe de e-mailserver van hun ontvangers 2niet-conforme e-mails moet behandelen.

Door een DMARC-analysator te configureren, kunt u uw domein instellen met DMARC-weigering, de enige beleidsmodus die effectief een einde kan maken aan BEC-aanvallen en spoofing van directe domeinen. Een meerderheid van de gebruikers heeft beweerd getuige te zijn geweest van een gestage stijging van hun e-mailbezorgingspercentages na het adopteren van DMARC.

MTA-STS en TLS-RPT

Een andere manier waarop cybercriminelen de veiligheid van uw informatie in gevaar kunnen brengen, is door uw e-mailcommunicatie te onderscheppen. Aanvallers kapen vaak SMTP-servercommunicatie om toegang te krijgen tot de berichtinhoud via DNS-spoofing of MITM-aanvallen, die DMARC, SPF of DKIM niet kunnen stoppen. MTA-STS maakt TLS-versleuteling verplicht voor SMTP, wat helpt om het risico op cyberafluisteren te minimaliseren.

Naast het configureren van MTA-STS, helpen SMTP TLS-rapporten domeineigenaren bij het volgen en bewaken van problemen met de bezorging van e-mail die kunnen optreden wanneer communicerende servers geen veilige verbinding tot stand kunnen brengen.

Hoe kan ik mijn e-mailverificatieprotocollen gemakkelijk beheren?

Met gehoste authenticatieservices kunt u uw protocollen beheren en DNS-records eenvoudig wijzigen zonder dat u steeds opnieuw toegang tot uw DNS hoeft te krijgen. Het vereenvoudigt het onboardingproces en helpt domeineigenaren om deze complexe standaarden optimaal te benutten.

Door u aan te melden voor uw DMARC report analyzer, krijgt u niet alleen toegang tot uw gepersonaliseerde dashboard met alle DMARC-gegevens voor uw domeinen en subdomeinen binnen handbereik; je kunt kwaadaardige bronnen ook sneller opsporen en rapporteren. Het helpt u een beter inzicht te krijgen in uw e-mailkanalen en de algehele DMARC-compliance van uw domeinen.

Geef uw organisatie de boost van e-mailauthenticatie en maak uw e-mails weer veilig!