Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Waarop letten als u kunstgras gaat kopen?

Kunstgras kopen is een activiteit die uw aandacht vraagt. Er zijn namelijk meerdere factoren waar u rekening mee wilt houden, zodat u zeker weet dat u lange tijd kunt genieten van een mooi kunstgazon. Er zijn eindeloos veel varianten te verkrijgen, zoals het ruime assortiment van Kunstgrasgigant ook bewijst, en het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Wilt u kunstgras kopen, maar heeft u geen idee waar u allemaal op moet letten? Dan helpen wij u graag verder. Hieronder vindt u 5 belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden.

1. Hoe zwaar wordt het kunstgras belast?

Wordt er veel over het kunstgras gelopen? Wordt er veel op gespeeld of wordt er misschien zelfs overheen gereden met fietsen? Het is belangrijk om de kwaliteit aan te passen aan de mate waarin de kunstgrasmat belast gaat worden. Hoe hoger de belasting, hoe hoger de kwaliteit moet zijn om het kunstgras ook in de toekomst mooi te houden.

2. Kunstgras kopen met de juiste poolhoogte

U kunt relatief kort kunstgras kopen, met een poolhoogte onder de 2 centimeter. Dit kunstgras oogt onnatuurlijk, waardoor het niet aan te raden is. U kunt ook kunstgras kopen met een extra lange poolhoogte van meer dan 4 centimeter. Ook dit is niet aan te raden, omdat de grassprietjes te zwaar zijn om overeind te blijven. Ze gaan op den duur plat liggen en dat is niet mooi.

3. Let goed op de kwaliteit

Kwaliteit is heel belangrijk in de wereld van kunstgras. U wilt niet alleen zeker zijn dat het kunstgazon er nu mooi uitziet, maar u wilt ook zeker stellen dat dit over een paar jaar nog steeds zo is. Dit kan alleen wanneer u nu kiest voor een hoge kwaliteit. U kunt zich laten adviseren over het materiaal dat goed bij u past en de bijbehorende kwaliteit. Kunstgras kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van polyethyleen, polyamide of polypropyleen garens.

4. Een juiste dichtheid

Kunstgras is te verkrijgen in veel verschillende dichtheden. In de regel geldt dat de realistische uitstraling sterker wordt naar mate de dichtheid hoger ligt. Dit is zeker iets om rekening mee te houden. U betaalt wel iets meer voor een hogere dichtheid, maar dit is de extra investering meer dan waard.

5. Goed voor het kunstgras zorgen

U kunt het best kunstgras kopen van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit ligt, hoe minder onderhoud het kunstgazon nodig heeft om mooi te blijven. Zorg altijd voor een goed onderhoud van het kunstgazon, zodat u zeker weet dat u er jarenlang plezier van heeft.

Ga langs bij de Kunstgrasgigant!

Ontvangt u graag nog meer deskundig advies voor u kunstgras gaat kopen? Of wilt u zeker zijn van uitstekende kwaliteit? Ga dan langs bij de dichtstbijzijnde vestiging van de Kunstgrasgigant. Dit gespecialiseerde bedrijf voorziet u graag van advies en heeft vestigingen doorheen heel Nederland.

https://www.kunstgrasgigant.nl/