Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Wandlampen

Wandlampen

Voor de verlichting in uw woning kunt u kiezen uit verschillende soorten en modellen lampen, ook bij Direct Lampen. Zo zijn plafondlampen, tafellampen of staande lampen een goede mogelijkheid om verschillende ruimtes mee te verlichten. Maar ook wandlampen zijn uiteraard een goede optie. Deze zijn bovendien ook nog eens verkrijgbaar in heel veel verschillende modellen, waardoor ze echt voor iedere situatie een oplossing kunnen bieden. Natuurlijk kunt u wandlampen heel goed gebruiken om te zorgen voor gewone verlichting van uw woonkamer, hal, badkamer, slaapkamer, keuken of toilet. Het is hierbij natuurlijk vooral van belang dat ze dan voldoende licht geven voor de betreffende ruimte. In de slaapkamer hebt u bijvoorbeeld een veel minder fel licht nodig dan in uw studeerkamer, waar het erg belangrijk is dat u voldoende licht hebt om alles goed te kunnen lezen. Hebt u dat niet, dan zult u al snel gaan turen met uw ogen en hier hoofdpijn van krijgen. In sommige andere gevallen wilt u juist dat de wandlampen niet al te fel zijn, maar meer een sfeerverlichting bieden. Bijvoorbeeld in uw slaapkamer of op de overloop. Ook dit is heel goed mogelijk, er zijn namelijk modellen verkrijgbaar die een zachte uitstraling geven. Ook is het tegenwoordig mogelijk om wandlampen te krijgen met een dimmer. Dit is natuurlijk heel erg handig voor in de woonkamer. Zo hebt u altijd voldoende verlichting als u wilt lezen, maar kunt u ook de ruimte sfeervol verlichten voor een gezellig avondje met vrienden of familie. Voor de slaapkamer geldt dat natuurlijk ook. Sommige mensen vinden het fijn om nog even een boek te lezen voor ze slapen gaan en dan is het natuurlijk wel handig als de ruimte goed verlicht is. Maar in de meeste andere gevallen wilt u natuurlijk gewoon mooi sfeerlicht, wandlampen die gedimd kunnen worden zijn dan ook een ideale oplossing voor dergelijke ruimtes.

Modellen wandlampen

Zoals gezegd zijn er ook heel veel verschillende modellen wandlampen verkrijgbaar. Vaak denken mensen alleen aan de halfronde exemplaren die gemaakt zijn van matglas met een metalen randje aan de onderkant. Natuurlijk zijn ook deze exemplaren ruimschoots verkrijgbaar, maar het aanbod aan wandlampen is echt meer diversiteit dan u zou denken. Zo kunt u bijvoorbeeld heel subtiele lampjes krijgen die ideaal zijn voor de uitlichting van bijvoorbeeld een schilderij of van een wandplank met bijzondere spulletjes erop. Doordat deze het licht echt recht op het object richten, worden deze echt heel goed uitgelicht en kunt u uw favoriete objecten echt in de schijnwerper zetten. Voor de badkamer zijn er ook speciale wandlampen verkrijgbaar. Bij deze exemplaren is het immers van groot belang dat ze goed waterdicht zijn en dat ze goed tegen wat spatwater kunnen. Bovendien wilt u in uw badkamer ook een goede verlichting bij uw spiegels, zodat u ook daadwerkelijk kunt zien wat u aan het doen bent. De speciale badkamerlampen kunnen u dit allemaal bieden. Daarnaast zijn er ook nog wandlampen verkrijgbaar in de vorm van bijvoorbeeld een kandelaar. Hiermee creëert u eenvoudig een nostalgische en authentieke sfeer. Met een wandlamp in de vorm van een spotje kunt u heel gericht een bepaalde plaats verlichten. Doordat deze verstelbaar zijn, zijn ze natuurlijk ideaal voor bij bijvoorbeeld uw stoel. Wilt u een boek lezen, dan richt u de lamp op uw boek. Hebt u dit extra licht niet meer nodig, dan richt u het spotje eenvoudig naar boven voor een wat meer diffuse verlichting. Natuurlijk zijn er ook nog wandlampen verkrijgbaar die niet te verstellen zijn, maar die wel een interessanter ontwerp hebben dan de halfronde exemplaren, bijvoorbeeld in de vorm van een lichtkoker.

Ruim aanbod

Er zijn dus zeer veel verschillende soorten wandlampen verkrijgbaar tegenwoordig. We hebben het tot nu toe alleen gehad over de diverse modellen en de hardheid van het licht. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel verschillende kleuren en dessins mogelijk. Dit kan het soms erg lastig maken om een goede keus te maken uit het gehele aanbod. Bij Directlampen.nl hebben ze daar een oplossing op gevonden. U kunt bij hen aan de hand van een keuzemenu gemakkelijk een lamp vinden die aan uw wensen voldoet. In het menu kunt u aanvinken:

  • wat voor sfeer of dessin u zoekt, zoals klassiek, industrieel, modern of eigentijds klassiek
  • wat voor energielabel u graag wilt
  • wat voor bediening het product moet hebben, zoals snoerschakelaar, pulsdimmer of draaidimmer
  • wat voor kleur u zoekt

Ook kunt u nog aangeven in welke prijscategorie u naar wandlampen op zoek bent. Dit handige selectiemenu maakt het een stuk gemakkelijker om een keus te maken uit het complete aanbod van ongeveer tweehonderd wandlampen dat Directlampen.nl u te bieden heeft. Door het ruime assortiment dat zij hebben, kunt u er zeker van zijn dat u er een exemplaar kunt vinden dat helemaal bij uw smaak past en dat past bij de kleur en de sfeer van de ruimte waar de lamp voor bedoeld is. En dat is natuurlijk wel zo fijn, u wilt immers een mooi geheel creëren en wandlampen die helemaal in de juiste kleuren en het juiste design zijn uitgevoerd zijn daarbij van groot belang. Daarnaast spelen ze dus ook nog een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer, doordat u kunt kiezen voor een felle of juist een sfeervolle verlichting. Ook dit bepaalt immers sterk de sfeer van de ruimte. Bent u op zoek naar een nieuwe lamp, dan gaat u dus naar Directlampen.nl voor het grootste aanbod aan wandlampen.

http://www.directlampen.nl/wandlampen