Dutch Labs
Image default
Tuin en buitenleven

Wanneer kies je voor hoge opsluitbanden?

Opsluitbanden zie je vaak in tuinen of langs opritten staan. Ze geven de tuin een strakke of juist wat speelsere uitstraling (mede afhankelijk van wat voor banden je kiest) maar zorgen er ook voor dat de harde delen op hun plek blijven en tegels en dergelijke niet kunnen verschuiven of verzakken. Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten dus je kunt ook kiezen voor hoge opsluitbanden

Hoge opsluitbanden voor bloemen en planten

Hoge opsluitbanden worden vaak gebruikt om een terras duidelijk af te bakenen van de rest van de tuin waarin bijvoorbeeld planten of gras staan. Als je bijvoorbeeld een duidelijke border of bloemperk wilt creëren kun je opsluitbanden gebruiken die een flink stuk boven de grond uitsteken. Zo krijg je een soort grote bloembakken waar de grond niet uit kan en dus niet op de verharde delen terecht kan komen. 

Mooi bouwwerk maken met opsluitbanden

Daarnaast geven de opsluitbanden je tuin een mooie uitstraling mee. Deze kan strak zijn maar als je kiest voor opsluitbanden met een wat minder rechte vorm kan het ook een speels karakter krijgen. Hoge opsluitbanden graaf je deels in de grond in omdat ze dan goed stevig komen te staan. De banden hebben aan de zijkanten een uitsparing zodat ze tegen elkaar aan gezet kunnen worden en goed op elkaar aansluiten. 

Opsluitbanden dieper ingraven

Als je opsluitbanden gebruikt om bijvoorbeeld aan de zijkanten van een oprit te plaatsen kies je beter voor wat lagere modellen omdat deze een heel eind in de grond komen te zitten. Veelal liggen ze zelfs wat lager dan de oprit zelf zodat het goed afwatert en je er ook makkelijk overheen kunt als je met de auto of fiets bent. Nagenoeg volledig ingegraven opsluitbanden val je ook minder snel overheen omdat ze geen obstakel vormen.