Dutch Labs
Image default
Financieel

Wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald?

De zorgtoeslag uitbetaling vindt elk jaar zo ongeveer rond de 20st van elke maand plaats. Uiteraard heeft de Belastingdienst niet voor niets voor deze datum gekozen. Op die manier kunnen ze er namelijk voor zorgen dat de meeste mensen het geld op hun rekening hebben wanneer ze de kosten van de zorgverzekering dienen te betalen. De zorgtoeslag uitbetaling zorgt er op die manier voor dat men het geld ontvangt, net voordat het moment waarop de kosten van de rekening worden gehaald voor de verzekering.

Daarmee kan men gemakkelijk voorkomen dat men rood komt te staan, iets wat natuurlijk een hoop kosten met zich mee  kan brengen. De zorgtoeslag uitbetaling is aan de andere kant ook wel eens een dag te laat, bijvoorbeeld wanneer de 20ste van de maand op zondag valt. Het is daarom niet helemaal voldoende om er standaard vanuit te gaan dat het geld op tijd binnen zal zijn.

De zorgtoeslag uitbetaling kan men om die reden maar het best zelf goed in de gaten houden. Door vooraf goed te kijken naar de data waarop de toeslag uitbetaald zal worden kan men bepalen of het nodig is zelf wat geld te reserveren en daarmee in ieder geval niet rood te staan. Zo kan men er in combinatie met de zorgtoeslag uitbetaling gemakkelijk voor zorgen dat er altijd voldoende geld op de rekening zal staan en dat men op die manier niet in de problemen zal komen als gevolg van een negatief saldo op de bankrekening; iets wat altijd kosten met zich mee zal brengen.

http://zorgtoeslag.net