Breaking News

Dutchlabs

Wasdroger

De noodzaak van een wasdroger

Dertig jaar geleden was het nog een hoge uitzondering als je een wasdroger in huis had staan: dat soort apparaten kwamen eigenlijk vooral voor in wasserettes, vrijwel niemand wou zelf zo een apparaat in huis hebben. Tegenwoordig is de wasdroger echter al niet eens meer een luxe: de meeste huishoudens hebben er eentje staan, naast de wasmachine. Maar waar heb je een wasdroger eigenlijk voor nodig? Een wasrekje doet het toch ook gewoon? Ja, het duurt wat langer dan al je pasgewassen kleren in de droger stoppen, maar het is stukken goedkoper en milieuvriendelijker. En het heeft eigenlijk nog vele andere nadelen om je was in de machine te drogen: voor handdoeken is het fijn, maar de meeste kleding kan wat krimpen als je ze in de droger stopt. Wat zijn dan precies de voordelen van het aanschaffen van een wasdroger bij www.deschouwwitgoed.nl?

  • Het drogen op een wasrekje neemt veel ruimte in beslag: als je een groot gezin hebt kijk je constant tegen een wasrek aan dat vol hangt met de laatste lading schone kleren en lakens. Om niet het gevoel te hebben dat je in een washuis woont, moet je haast een kamer inrichten als waskamer! Het nadeel is dan dat het vaak een zolderkamer is, een kamer die toch niet veel gebruikt wordt, en aangezien je wasmachine-aansluiting vaak op de benedenverdieping zit moet je telkens twee trappen op om was op te hangen of van de waslijn af te halen. Onhandigheid alom. Met een wasdroger ben je van dit soort problemen verlost.
  • Was die je in de wasdroger droogt komt er veel zachter en luchtiger uit dan was die je in de binnen- of buitenlucht droogt. Een handdoek uit de droger is tien keer zo zacht als handdoeken die op natuurlijke wijze worden gedroogd: het voelt gewoonweg fijner om je af te droger met een kunstmatig gedroogde handdoek.
  • Het werken met een wasdroger gaat veel sneller dan moeten wachten op moeder natuur. Vooral in de wintermaanden, wanneer je niets buiten kan laten drogen, kan het soms dagen duren voordat je kleding compleet droog is. Als je in het bezit bent van een wasdroger zijn dit soort zorgen voorbij: je kunt je favoriete kledingstuk waar je net compleet in bent verzopen, een uurtje later weer aan! Ook als je kleding niet vies is maar je gewoonweg bent natgeregend kun je goed uit de voeten met een machine die je kleding niet wast maar gewoonweg droogt.

Een wasdroger aanschaffen

Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je graag over wilt gaan tot het aanschaffen van een droger, moet je op een aantal zaken letten. Naast het merk en de kwaliteit van het apparaat wordt het steeds belangrijker dat de droger niet te veel energie verbruikt. De zogenaamde warmtepompdrogers hebben het label ‘energieklasse A’ en zijn tot 60% zuiniger dan een gewone droger! Grote merknamen zoals AEG, Miele en ASKO hebben een groot assortiment aan afvoer-, warmtepomp- en condensdrogers. Ook kun je overwegen om een droogkast aan te schaffen in plaats van een wasdroger: die zijn geschikt voor het drogen van teer weefsel wat niet in een normale droger gedroogd kan worden. Natuurlijk is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel geld je uit wilt geven aan het apparaat: en neem daarin mee dat je best veel geld kan besparen als je een energiezuinige wasdroger aanschaft ten opzichte van een apparaat dat niet zo zuinig is.

Ervaringen met een wasdroger

Veel mensen ervaren dat ze het erg fijn vinden om een wasdroger in huis te hebben, maar dat ze de machine eigenlijk niet erg vaak gebruiken. In de zomer kiezen ze ervoor om hun was toch buiten op te hangen: dat is de meest energiezuinige techniek. Alleen voor handdoekwassen of voor uitzonderingen (ik wil die trui echt heel graag aan vandaag en hij is nog niet droog!) wordt het apparaat ingeschakeld. Toch vinden die mensen het wel belangrijk om terug te kunnen vallen op de wasdroger: als buiten of binnen de was ophangen even niet handig is dan is er een alternatief in huis. Een droger is dus echt een luxeproduct: je kunt er wel zonder, maar het is erg fijn als je het ding wel in huis hebt. Als je bijvoorbeeld doorweekt thuiskomt en geen zin hebt om te douchen, gooi je je natte kleren in de wasdroger en zijn ze in een half uurtje droog en lekker warm: je kan lekker op de bank gaan zitten in die warme kleren. Vooral gezinnen met kinderen vinden het erg comfortabel dat het ding in huis staat: als het even te veel wordt, als je even gek wordt van de gigantische hoeveelheden was die door je hele huis hangen, dan kun je snel en efficiënt de droger gebruiken. Het hoeft heus niet elke keer, je wilt heus je wasrek ook nog wel een keertje gebruiken, het is immers goedkoper om de was uit zichzelf te laten drogen dan hem in de machine te gooien, maar het idee dat dat apparaat er wel is en je er op elk moment gebruik van kunt maken is geruststellend. Een vriend van me heeft daarom laatst een droger aangeschaft: niet omdat het moest, maar omdat het zo handig was. Handig op juist die momenten waarop je er niks bij kan hebben: je gooit de was er gewoon in en je bent er al vrijwel klaar mee. Snel en efficiënt.

http://www.deschouwwitgoed.nl/