Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

Wat kan ik het best doen bij een stroomstoring?

Bij een stroomstoring kan je het best zo rustig mogelijk blijven en als eerst even controleren of het niet een regionale stroomstoring is. Ga ook niet aan alle knoppen in de meterkast zitten want dit zal ook niet helpen en soms kan dit het probleem alleen maar erger maken. Als je last hebt van een stroomstoring dan kan je het best een elektricien bellen. Een elektricien die kan eenvoudig het probleem opsporen en verhelpen. Het is ook begrijpelijk als je geen elektricien wilt inschakelen, dit kan namelijk veel tijd en geld kosten. Gelukkig kan je ook zelf een stroomstoring oplossen.

Een stappenplan voor het oplossen van een stroomstoring

Stap 1: Als de aardlekschakelaar nog niet uitgeschakeld is, schakel deze dan zelf uit.

Stap 2: Is de stroom alleen achter een bepaalde groep uitgevallen? Haal dan alle apparaten achter deze groep uit de wandcontactdozen. Als de stroom in de hele woning is uitgevallen dan haal je alle apparaten uit de wandcontactdozen.

Stap 3: Zet de aardlek/stroom aan en sluit 1 voor 1 alle apparaten weer aan. (Als de stroom niet aan gaat dan is er een ander probleem, schakel dan toch een elektricien in)

Stap 4: Tijdens het aansluiten van de apparaten kan de stroom weer uitvallen, het laatste apparaat wat je hebt aangesloten kan de oorzaak van de stroomstoring zijn. (Haal het apparaat eruit, controleer het apparaat, schakel de stroom in en als er geen schade is dan kan je het apparaat weer aansluiten)

Als de stroom aan blijft dan is er hoogstwaarschijnlijk een ander probleem, ook dan kan je beter een elektricien inschakelen. Valt de stroom toch weer uit dan is dit het apparaat wat de oorzaak van de stroomstoring is.

Stap 5: Sluit de andere apparaten ook aan. Blijft de stroom aan, dan is er niks aan de hand. Valt de stroom toch weer uit dan is er toch een ander probleem en ook dan is het beter om een elektricien in te schakelen.

 

Gerelateerde artikelen

Advocaat nodig? De Rechtsspecialist is het antwoord!

Kent u de voordelen van een in hoogte verstelbare werktafel al?

Hoe voorkom je kortsluitingen? Elektricien den bosch kan je helpen