Website maken

Website maken

Je kunt er tegenwoordig eigenlijk al niet meer omheen: het internet. Vooral voor bedrijven is het tegenwoordig erg belangrijk om op het internet goed te vinden te zijn. Bedrijven maken zichzelf in de meeste gevallen kenbaar aan hun klanten door middel van een website, waarop te vinden is wat het bedrijf doet en wat er wordt aangeboden. Een website maken is echter niet gemakkelijk. Er moet bijvoorbeeld een domeinnaam verzonnen worden, die past bij het bedrijf en het liefst een of meerdere keywords bevat, die met het bedrijf te maken hebben. Ook moet de domeinnaam nog niet in gebruik zijn door iemand anders. Ook is er een hostingbedrijf nodig, dat ervoor zorgt dat de site ook daadwerkelijk online komt te staan. Daarnaast is natuurlijk een mooie, functionele website maken ook belangrijk. Vaak worden externe mensen door bedrijven ingehuurd, die een website maken. Deze mensen hebben hier verstand van en ervaring mee. Er zijn verschillende manieren, waarop een website tot stand kan komen. Een website maken kan, als je verstand hebt van programmeren, helemaal zelf of met behulp van een websitesoftware, zoals WordPress. Je kunt een gratis website maken of er heel veel geld in steken en je site kan talloze functies hebben, zoals een webshop of online forum. Er zijn, kortom, heel veel verschillende mogelijkheden voor bedrijven die een website maken willen, zo ook www.webdesignwijzer.nl. Welke afwegingen er gemaakt moeten worden en welke keuze er uiteindelijk gemaakt moet worden, is afhankelijk van het bedrijf zelf, de doelgroep en het product of de dienst die er verkocht wordt.

Een website maken voor ieder bedrijf

Ieder bedrijf is anders. Er zijn daarom talloze manieren waarop je een website maken kunt voor een bedrijf. Het eerste dat belangrijk is om naar te kijken is het budget dat het bedrijf in de website wil steken. Je kunt namelijk wel een super-de-luxe website maken willen, maar als het budget daarvoor te laag is ontstaat er een probleem. Daarom is het verstandig om je ook direct te verdiepen in wat het bedrijf eigenlijk wil: wil het graag een supermooie, gepersonaliseerde site en is het budget daarvoor veel te laag? Dan kan het zijn dat het bedrijf een verkeerde inschatting heeft gemaakt van de kosten van wat ze eigenlijk willen. Dan moet je eerst duidelijk krijgen wat het belangrijkste is: het budget of de gewenste website? Als dit duidelijk is, moet je bedenken hoe je dit gaat maken. Wil het bedrijf een standaard ontwerp dat er strak uit ziet, maar niet per se bijzonder hoeft te zijn? Dan kan je ervoor kiezen een websitesoftware zoals WordPress te gebruiken. Deze software maakt het mogelijk om een gemakkelijk standaardontwerp voor de lay-out te gebruiken zodat een website maken relatief gemakkelijk is en het er altijd mooi uit komt te zien. Wil het bedrijf echter een meer bijzonder ontwerp, hebben ze iets speciaals in gedachten dat niet uit te voeren is met behulp van deze software? Dan is zelf programmeren een betere optie. Daarnaast is het ook belangrijk om duidelijk te hebben of het bedrijf wil dat ze zelf aanpassingen op de site kunnen maken, of dat jij dat voor ze kunt doen. Het voordeel van WordPress is dat dit relatief gemakkelijk in gebruik is en dat de bedrijven daarom zelf aanpassingen kunnen maken aan de website. Vooral de teksten op de website zijn erg gemakkelijk aan te passen. Ook hier moet er echter een afweging gemaakt worden tussen de verschillende wensen van de klant: wat is belangrijker, het uiterlijk van de website of de mogelijkheid om de inhoud zelf aan te passen? Ook op basis van deze wensen kan een beslissing worden genomen over het wel of niet gebruiken van hulpsoftware bij een website maken.

De inhoud van een goede website

Er zijn een aantal dingen, die bij een website maken belangrijk zijn wat betreft de inhoud. Een website maken is belangrijk voor een bedrijf, omdat het zo op het internet wordt gepresenteerd. De opbouw en lay-out van de site zijn daarom niet belangrijker dan de inhoud. Er zijn een aantal dingen, die bij het website maken niet vergeten moeten worden.

  • Allereerst moet de naam van het bedrijf duidelijk zichtbaar op de homepage vermeld worden. Ook moet het logo hier bij staan.
  • Er moet duidelijk op de website staan wat het bedrijf doet. Vaak is het ook gewenst een korte geschiedenis te beschrijven.
  • De aangeboden producten en/ of diensten moeten duidelijk worden gepresenteerd, zodat eventuele klanten zich hier goed in kunnen verdiepen.
  • Een eventuele webshop, waar klanten de aangeboden diensten of producten kunnen aanschaffen, is erg goed voor de omzet van het bedrijf.
  • Afhankelijk van de soort en de grootte van het bedrijf, is het geschikt de werknemers op de website te laten zien.
  • Als er vacatures beschikbaar zijn bij het bedrijf, is het verstandig deze op de website te plaatsen
  • Erg belangrijk: de contactinformatie van het bedrijf moet duidelijk vermeld worden.

Er komen bij een website maken dus veel verschillende dingen kijken. Het is het belangrijkste dat je goed in de gaten houdt dat je niet doet wat je zelf mooi vindt, maar aan de wensen van het bedrijf probeert de voldoen. Ook het budget moet goed in de gaten gehouden worden en de informatie die op de site komt te staan, moet duidelijk zijn en compleet. Een website maken is niet moeilijk, maar vergt wel enige tijd en inzet.

http://www.webdesignwijzer.nl/website-maken-geen-peulenschil/