Dutch Labs
Image default
Financieel

Zijn persoonlijke leningen veilig voor gepensioneerden?

Het is een ongelukkig feit dat veel oudere Amerikanen tijdens hun hogere jaren met geldgebrek eindigen. Een deel van het probleem is dat veel gepensioneerden geen recht hebben op een (of in ieder geval geen fors) pensioen en grotendeels moeten leven van socialezekerheidsuitkeringen, die niet zo genereus zijn.

Het is waar. dat sommige mensen met een aardig stapeltje spaargeld met pensioen gaan. Maar veel van de gepensioneerden van nu hebben niet alleen gespaard voor hun gouden jaren, namelijk omdat het belang daarvan enkele decennia geleden nog niet noodzakelijk duidelijk werd gemaakt. Daarom komen senioren vaak in situaties terecht waarin ze geld nodig hebben.

Gepensioneerden die geen geldreserves hebben voor een plotselinge uitgave kunnen in de verleiding komen om een persoonlijke lening af te sluiten. Maar is dat een goede manier om te lenen tijdens het pensioen? Hier leest u hoe u erachter komt.

Het voordeel van persoonlijke leningen

Persoonlijke leningen stellen leners in staat om om welke reden dan ook een lening af te sluiten. En persoonlijke leningbetalingen veroorzaken geen schade aan de kredietscore zolang ze elke maand volgens schema worden terugbetaald. Bovendien zal de rente die bij een persoonlijke lening hoort over het algemeen veel lager zijn dan de rente op een creditcardsaldo. Het is zelfs eerlijk om te zeggen dat gepensioneerden over het algemeen beter af zijn met een persoonlijke lening dan een creditcardsaldo op te bouwen en dit in de loop van de tijd af te betalen.

Maar zijn persoonlijke leningen veilig voor gepensioneerden? Dat hangt ervan af.

Senioren die het grootste deel of al hun inkomsten uit de sociale zekerheid halen, hebben over het algemeen zeer krappe budgetten. Dus elke gepensioneerde die van plan is een persoonlijke lening af te sluiten, moet er eerst voor zorgen dat hij zijn maandelijkse betalingen van zijn bestaande inkomen kan dekken. Dat kan wel of niet mogelijk zijn, afhankelijk van hoe hun socialezekerheidscontroles eruit zien. Daarbij moet er rekening gehouden worden met andere betalingen zoals voor een horloge huren of een camera voor de vakantiekiekjes. Al deze zaken moeten mee opgeteld worden om te kijken of het veilig is om een persoonlijke lening af te sluiten

Ook, hoewel het voor senioren mogelijk is om hun inkomen te verhogen door parttime te werken, kunnen mensen met gezondheids- of mobiliteitsproblemen dat niet doen die optie hebben. En dus is een persoonlijke lening eigenlijk alleen een veilige optie is bij pensionering als de lener wat rekenwerk doet en er zeker van is dat hij elke maand zijn betalingen kan doen.

Er zijn ook stappen die senioren kunnen nemen om te lenen met een persoonlijke lening een minder precair vooruitzicht. Om te beginnen moeten gepensioneerden zo min mogelijk lenen, zelfs als ze in aanmerking komen voor een hoger geleend bedrag. Hoe minder geld er wordt geleend, hoe beheersbaarder die maandelijkse leningbetalingen zullen zijn.

Ook moeten senioren hun kredietwaardigheid controleren voordat ze een persoonlijke lening aanvragen. Het is mogelijk om goedgekeurd te worden met een lagere kredietscore, maar over het algemeen geldt: hoe lager de score, hoe hoger de rente op een persoonlijke lening.

Moeten senioren in plaats daarvan hun eigen vermogen gebruiken?

Veel mensen slagen erin hun huis op tijd af te betalen voor hun pensioen. Elke senior die een huis bezit, kan het gemakkelijker hebben om in aanmerking te komen voor een lening met eigen vermogen dan een persoonlijke lening. Hypotheekleningen zijn minder afhankelijk van kredietscores en meer van de hoeveelheid eigen vermogen die een eigenaar van een huis heeft opgebouwd.

Vanuit het renteperspectief kan een lening met eigen vermogen goedkoper zijn dan een persoonlijke lening. Maar het risico bestaat dat u bij pensionering tegen uw huis leent: senioren die hun betalingen niet kunnen betalen, kunnen het risico lopen hun huis te verliezen.

Persoonlijke leningen zijn daarentegen geen gedekte leningen, die betekent dat er geen specifieke activa zijn die hen ondersteunen. Hoewel er gevolgen zijn als je achterloopt op een persoonlijke lening, zoals schade aan de kredietscore, is het verliezen van je huis daar niet een van.

Het komt erop neer dat persoonlijke leningen veilig kunnen zijn voor gepensioneerden, zolang kredietnemers ervoor zorgen dat ze hun betalingen kunnen afhandelen. Zo niet, dan is het een gevaarlijke optie is. En dat geldt zowel voor senioren als voor werkende mensen.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/