Dutch Labs
Image default
Internet marketing

Zoekmachine marketing uitbesteden of zelf doen?

Op het moment dat je een bedrijf bent gestart, wil je natuurlijk dat je klanten je kunnen vinden. Er zijn meerdere manieren waarop je dat kunt doen. Een van die manieren is het optimaliseren van je website voor Google. Er zijn iedere maand namelijk duizenden mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Hiervoor kun je terecht bij een marketing bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO. 

Hoe kies je het juiste online marketing bureau?

In Nederland zijn er ontzettend veel verschillende online marketing bureaus. Wanneer je beter gevonden wilt worden op Google, zul je een bureau moeten kiezen dat gespecialiseerd is in zoekmachine marketing. Aan zo’n bureau kun je je SEO uitbesteden

Zelf je SEO doen

Ook zijn er een hoop bedrijven die ervoor kiezen om zelf hun SEO te doen. Het nadeel is echter dat je een hoop kennis mist om hoger in Google te komen. Er is namelijk een hoop concurrentie die gebruik maken van een SEO bureau. Natuurlijk kun je de basis zelf doen. Houd er dus altijd rekening mee dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en zorg ervoor dat je website duidelijk is. 

Welke onderdelen van SEO kun je uitbesteden

Zoekmachine marketing bestaat uit verschillende onderdelen. Het optimaliseren van deze punten zorgen ervoor dat je uiteindelijk goed gevonden gaat worden. 

On page optimalisatie

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de optimalisatie op je website op orde is. Hierbij gaat het vooral om het gebruik van de juiste zoekwoorden, en de structuur op je pagina’s.

Linkbuilding

Ook linkbuilding is erg belangrijk. Dit zijn links van andere websites die terug linken naar jouw website. Hiermee laat je aan Google zien dat jouw website belangrijk is en bouw je autoriteit op voor je website. 

Technische optimalisatie

Ook de techniek van je website is erg belangrijk. Een langzame website of een website die niet mobiel vriendelijk is, zorgt er namelijk voor dat je minder goed gevonden zal worden. 

Er zijn dus een hoop dingen waar je rekening mee moet houden bij het optimaliseren van je website. Je kunt een hoop zelf doen, maar als je het echt goed wilt aanpakken kun je het beter uitbesteden. Dit resultaat is in veel gevallen een heel stuk beter. 

 

Gerelateerde artikelen

Met deze gratis SEO check komt jouw website hoger in zoekmachines

Wat is een SEO-bureau en hoe werken zij?

SWTOR TARAL V Guide