Dutch Labs
Image default
Eten en drinken

Aantrekkende markt voor sterke drank

De markt voor sterke drank is de afgelopen jaren flink aangetrokken. Vooral onder de jongeren wordt sterke drank steeds populairder. Zo worden er in grote uitgaansgelegenheden steeds meer sterke borrels verkocht en dat is te zien aan de omzet. Deze uitgaansgelegenheden springen hier dan ook fanatiek op in door zogenaamde “bottle nights” te organiseren of acties waar een tweede sterke borrel gratis is. Populaire mixjes zijn bijvoorbeeld Vodka Red Bull of Apfelkorn met Spa Rood. In de grote steden gaan deze drankjes in volle flessen over de bar voor een relatief lage prijs als je het aantal losse glazen optelt wat je uit een fles kan halen. Vaak is het dan ook zo dat deze flessen in groepsverband besteld worden.

 

De oorzaak van de aantrekkende markt ligt volgens geleerden aan de opgeschaalde minimum leeftijd die op 1 januari 2015 van 16 naar 18 jaar en ouder is gegaan. Jongeren die nog geen 18 jaar zijn kunnen in de kroegen en discotheken geen biertje aan de bar bestellen, dus worden er alternatieven gezocht door deze creatieve jongeren. Een alternatief kan natuurlijk zijn dat iemand die wel 18 jaar is een borrel haalt die gemixt is met cola zodat je niet duidelijk kan zien dat het een alcohol houdende drank is. U zult wel denken als deze leeftijd opgeschaald is komen deze jongeren toch niet meer binnen in deze kroegen? Hier zit u helaas mis. De Nederlandse kroegen en discotheken zijn wel degelijk gevuld met minderjarige jongeren die op verschillende manieren proberen een alcohol houden drankje te bemachtigen.

 

Een andere optie is natuurlijk het zogenaamde “indrinken”. Hierbij gaan jongeren voordat ze de grote stad ingaan bij iemand thuis een drankjes doen. Vaak gebeurd dit ook met sterke drank omdat je daar nou eenmaal sneller iets van voelt. Hoe sneller je het effect van de alcohol voelt hoe sneller deze jongeren de stad in kunnen om een feest te maken.

 

Ouderen

Sterke drank wordt natuurlijk ook veel gedronken door de ouderen onder ons. Vaak zien we dat wat oudere mensen vaker een borreltje nemen in de vorm van een graanjenever, korenwijn of een lekker glaasje met een kruidenbitter voor het slapen gaan. Deze markt vervaagd natuurlijk niet en zal ook in stand gehouden worden. Zo heb je dus een dubbele markt voor sterke drank die de komende jaren alleen nog maar verder aan zal gaan trekken.

https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-sterke-drank