Breaking News

Dutchlabs

Alles over WhatsApp

Dat kan natuurlijk maar misschien is het belangrijk om eerst een goed idee te hebben wat dit nu eigenlijk is. WhatsApp is een berichtendienst speciaal gericht op Smartphones. Je zou het kunnen zien als competitie van het SMS-en. Het grote voordeel van WhatsApp is dat het gratis is, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Die internetverbinding is natuurlijk niet gratis maar een heel stuk goedkoper dan SMS-en, afhankelijk van het data-plan wat je hebt of de WI-FI verbinding die je gebruikt. Een ander voordeel van WhatsApp is dat het real-time is, je zie de tegenpartij typen. Vervolgens kun je niet alleen tekst versturen, maar ook video, plaatjes en zelfs spraak. Het gesprek hoeft niet per se een-op-een te zijn, je kunt ook groepsgesprekken houden. Bij een groepsgesprek zie je de deelnemers trouwens niet typen. Zo installeer je bijvoorbeeld WhatsApp for nokia en WhatsApp for samsung

WhatsApp kwam in 2009 voor het eerst op de markt. In eerste instantie was het alleen beschikbaar voor de iPhone. Toen bleek dat het een groot succes was, werd het na verloop van tijd ook beschikbaar gesteld voor Android en Windows Phone. Maar ook Symbian- , Nokia Series 40 en BlackBerry telefoons kunnen WhatsApp draaien. In het begin was WhatsApp gratis. Dit was een goede manier om het aantal gebruikers te vergroten. Inmiddels moeten nieuwe gebruikers betalen. Het bedrag wat ze moeten betalen is nog steeds niet hoog. We hebben het hier over €0,79 tot €0,99 per jaar. De hoogte van het bedrag hangt af van het besturingssysteem. Gratis WhatsApp downloaden kan dus nog steeds, maar je moet er uiteindelijk voor betalen. WhatsApp gratis downloaden kun je via Apple’s iTunes of Android’s PlayStore. Er zijn ook nog wel andere mogelijkheden, zoek maar op Google op: “whatsapp free download”. Op veel platformen is er een mogelijkheid voor WhatsApp, iPad is er standaard nog niet een van.

WhatsApp op de Ipad
Download WhatsApp op je iPad, kan dat wel? Gratis WhatsApp downloaden is officieel alleen mogelijk op een Tablet met 3G. Met een trucje kun je toch WhatsApp op iPad installeren en activeren. Een van de eerste dingen die je moet doen is je iPad jailbreaken. Jailbreaken is de beveiliging doorbreken van bijvoorbeeld je iPad. Dit is wel op eigen risico en het betekent feitelijk dat je vanaf dat moment geen garantie meer hebt op je iPad. Er zijn genoeg instructies te vinden op het internet over hoe je een jailbreak uitvoert op je iPad. Op het moment dat je een iPad hebt met Jailbreak moet je natuurlijk WhatsApp nog wel kopen. Je zult dit vanaf een telefoon of een pc moeten doen, want de kans is groot dat je WhatsApp op iPad niet zult zien in iTunes.

Daarna ga je terug naar je iPad en gebruik je bijvoorbeeld Cydia om WhatsPad te downloaden en te installeren. Let op! Het is WhatsPad en niet WhatsApp. WhatsPad zorgt ervoor dat je in een later stadium WhatsApp op je iPad kunt gebruiken. Om WhatsApp op je iPad te kunnen installeren moet je het programma iPhone Configuration Utility gebruiken. Je kunt deze vanaf je iPad niet zien in iTunes, weet je nog. Deze utility kun je installeren op je PC of Mac. Vervolgens koppel je iPad met een kabel aan je PC of Mac. Start de iPhone Configuration Utitlity en volg de volgende stappen. Als eerste selecteer je “Add” (toevoegen). In het zoekveld typ je “Whatsapp.ipa”. Dan selecteer je het tabblad “Applications”. Hierin zoek je de WhatsApp applicatie en kies je “Install” (Installeren)

Nu heb je WhatsApp op je iPad geïnstalleerd. Je kunt het echter nog niet gebruiken. WhatsApp werkt met telefoonnummers en je iPad heeft geen telefoonnummer. Omdat je met WhatsApp maar ingelogd kunt zijn met hetzelfde telefoonnummer op één apparaat tegelijk zul je een trucje moeten uitvoeren op je iPad als je WhatsApp ook al op je telefoon gebruikt. Je hebt dan een tweetal mogelijkheden. Je kunt een ander nummer gebruiken zoals bijvoorbeeld je huisnummer. Je moet dan wel selecteren dat je gebeld wilt worden in plaats van een nummer ontvangen. Als je dit doet, wordt je gebeld door een computer met een activeringscode. Je kunt ook een goedkope prepaid kaart kopen. Deze stop je even in een telefoon om een activeringscode te ontvangen. De activeringscode voer je in WhatsApp op je iPad in en dan kun je zonder problemen WhatsApp op je iPad gebruiken. Meer info lees je op WhatsApp download center

http://www.appdownloadcenter.com